Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Maga sem tudta Márió, mit adott el varázspor néven

2017.09.06. 19:33 Módosítva: 2017-09-07 09:33:07

Múlt héten még a Hős utcában árult a 23 éves O. Márió, az a díler, akit augusztus 29-én a Déri Miksa utcában akciófilmbe illően kapták el társaival együtt - írja a Zsaru Magazin legfrissebb száma. A látványos elfogásra még emlékezhetnek, itt van róla a videó, de azóta kiderültek az ügy részletei is, hogy miért vették ennyire komolyan az elfogást a rendőrök:

Márió csak egy napig kereskedhetett a VIII. kerületben a mocskos kábítószerével, mert a rendőrök nem hagyták, hogy tartósan berendezkedhessen itt, ahova a Hős utcai akciók elől menekült - fogalmazott a Zsaru Magazin.

Azért írták a kábítószerre, hogy mocskos, mert mint kiderült, Márió a varázspornak nevezett új pszichoaktív szert árulta. Márió dohányt kevert össze acetonnal és egy ismeretlen hatóanyagú fehér porral, amiből szúrós szagú, erős vegyület jött létre.

Ezen, a napokban az Index birtokába jutott videón is hasonló szertől válhattak zombikká a Hős utca melletti Zách utcában az emberek:

A fogyasztók azt mondják róla, volt, akit két szippantás órákra elkábított, valaki el is ájult, és már beszippantva is marta a tüdejüket. Az internetről postai úton rendelte a vegyületet, amiről Márió maga sem tudta, hogy mi az, de a vegyész szakértői elemzés  megállapította, hogy új pszichoaktív szernek minősül.  

A vevői közt volt fiatalkorú is, és Márió egy iskola szomszédságában árulta a varázsport. Csak elkapása délelőttjén 24 ezer forintot keresett a szer árulásával. O. Máriót új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítják, augusztus 31-én előzetesbe került. 

Valószínűleg arról az új szerről lehet szó, ami miatt augusztusban haláleset is történt, és rengeteg embert vittek miatta kórházba. 

A Zsaru cikke azt írja, a VIII. kerületi rendőrség augusztus 28-án figyelt fel arra, hogy több kába, nehéz mozgású, rosszul öltözött fiatal tűnt fel a kerületben, leginkább a Rákóczi tér környékén.  "A térfigyelő kamerákon át láttuk, hogy nagyon erős anyagot szerezhettek. Ahogy beszívták, mozdulni sem tudtak tőle, a tér padjaira dőlve, eszméletvesztésközeli állapotban, elernyedve ültek, feküdtek" - mesélte róla a törzszászlós. Mint kiderült, a Hős utcai elosztók törzsvásárlói voltak, akik telefonon tudták meg, hogy itt is vehetnek az anyagból. Ezért augusztus 29-ére akciót szerveztek, és lekapcsolták Máriót, akinek kivételesen nem működött a talizmánja: 

IMG 20170906 173551-2
Fotó: Zsaru Magazin