Maga sem tudta Márió, mit adott el varázspor néven

2017.09.06. 19:33 Módosítva: 2017.09.07. 09:33

Múlt héten még a Hős utcában árult a 23 éves O. Márió, az a díler, akit augusztus 29-én a Déri Miksa utcában akciófilmbe illően kapták el társaival együtt - írja a Zsaru Magazin legfrissebb száma. A látványos elfogásra még emlékezhetnek, itt van róla a videó, de azóta kiderültek az ügy részletei is, hogy miért vették ennyire komolyan az elfogást a rendőrök:

Márió csak egy napig kereskedhetett a VIII. kerületben a mocskos kábítószerével, mert a rendőrök nem hagyták, hogy tartósan berendezkedhessen itt, ahova a Hős utcai akciók elől menekült - fogalmazott a Zsaru Magazin.

Azért írták a kábítószerre, hogy mocskos, mert mint kiderült, Márió a varázspornak nevezett új pszichoaktív szert árulta. Márió dohányt kevert össze acetonnal és egy ismeretlen hatóanyagú fehér porral, amiből szúrós szagú, erős vegyület jött létre.

Ezen, a napokban az Index birtokába jutott videón is hasonló szertől válhattak zombikká a Hős utca melletti Zách utcában az emberek:

Zách utca

A fogyasztók azt mondják róla, volt, akit két szippantás órákra elkábított, valaki el is ájult, és már beszippantva is marta a tüdejüket. Az internetről postai úton rendelte a vegyületet, amiről Márió maga sem tudta, hogy mi az, de a vegyész szakértői elemzés  megállapította, hogy új pszichoaktív szernek minősül.  

A vevői közt volt fiatalkorú is, és Márió egy iskola szomszédságában árulta a varázsport. Csak elkapása délelőttjén 24 ezer forintot keresett a szer árulásával. O. Máriót új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítják, augusztus 31-én előzetesbe került. 

Valószínűleg arról az új szerről lehet szó, ami miatt augusztusban haláleset is történt, és rengeteg embert vittek miatta kórházba. 

A Zsaru cikke azt írja, a VIII. kerületi rendőrség augusztus 28-án figyelt fel arra, hogy több kába, nehéz mozgású, rosszul öltözött fiatal tűnt fel a kerületben, leginkább a Rákóczi tér környékén.  "A térfigyelő kamerákon át láttuk, hogy nagyon erős anyagot szerezhettek. Ahogy beszívták, mozdulni sem tudtak tőle, a tér padjaira dőlve, eszméletvesztésközeli állapotban, elernyedve ültek, feküdtek" - mesélte róla a törzszászlós. Mint kiderült, a Hős utcai elosztók törzsvásárlói voltak, akik telefonon tudták meg, hogy itt is vehetnek az anyagból. Ezért augusztus 29-ére akciót szerveztek, és lekapcsolták Máriót, akinek kivételesen nem működött a talizmánja: 

IMG 20170906 173551-2
Fotó: Zsaru Magazin