Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Orbán Viktor: Tudomásul vesszük a kvótaperben született ítéletet

2017.09.08. 08:14

„Tudomásul kell venni az ítéletet, együtt élünk vele, de nem változtatjuk meg a migránsokat érintő politikánkat” – mondta az elbukott kvótaperről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban. Azt is hozzátette, hogy ellenséges európai közegben kell végeznünk a munkánkat.

Megismételte Szijjártó Péter szerdai reakcióját:

az igazi csata most kezdődik.

A kormányfő szerint Magyarország szuverén ország, „mi döntjük el, kikkel szeretnénk együtt élni”.

Orbán Viktor szerint nem ezerkétszáz ember sorsáról van szó, sokkal nagyobb ügy van a háttérben. 

Az Európai Bíróság döntése kinyitotta az ajtót a Soros-terv előtt

– mondta.

Orbán Viktor azt a kérdést is feltette, hogy aki bölcsen megvédte a saját országát, annak miért kellene részesülnie „ebből a bajból“. Szerinte azok az országok, amelyek szuverén döntésükkel beengedték a migránsokat, amelyek „elsózták a levest, azok egyék meg. Miért nekünk kellene azt a levest megenni, amit ők sóztak el?” – kérdezte. Abban szívesen segítenek Németországnak, hogy az Európába érkezett migránsokat kivigyék a kontinensről.

„Volt gyarmattartó országok akarják ránk erőltetni az akaratukat, de mi nem vagyunk és nem akarunk bevándorlóországgá válni, én nem erre kaptam felhatalmazást a magyar választóktól” – tette hozzá a miniszterelnök.

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkról népszavazáson döntöttek a választók, „ezt egyetlen kormány sem írhatja felül”, nincs semmilyen kormányzati akarat a kilépésre.

Tényleg létezik a Soros-terv? Olvassa el elemzésünket>>>

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?