Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordfizetésért és kiemelkedő repiköltségért ad tanácsot Orbánnak Hegedűs Zsuzsanna

2017.09.08. 16:05

Miután megtudtuk, hogy Szili Katalin, az egykor legnépszerűbb szocialista politikus, aki két éve miniszterelnöki megbízottként dolgozik a nemzetpolitikai államtitkárságon Semjén mellett, szóval Szili úgy érzi, nagyon is megérdemli a havi egymilliós fizetését, most egy másik miniszterelnöki megbízottról, és annak rekordfizetéséről, közölt cikket a Direkt36. Hegedűs Zsuzsanna már fizetésben ráver Kerényire, Bakondira, Szőcsre vagy Giró-Szászra, és akkor az elhatalmasodott repiköltségekről még nem is beszéltünk. 

Hegedűs legutóbb azért jelentkezett egy interjúval, mert előtte a Nemzet már azt feszegette, hogy hová tűnt a szépen megfizetett megbízott, és mit csinál. A havi  920 ezer forintos fizetést kapó Hegedűs akkor Lázár minisztériumát hibáztatta fontos programok meg nem valósulásával, de azért elmondta, hogy a gyermekéhezést felszámolták Magyarországon.

A Direkt36 cikkéből most azt is megtudtuk, hogy „Hegedűs tavaly annak ellenére költött másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra a minisztérium költségére, hogy nem találtuk nyomát annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett fizetni a meghívottak vendéglátását" - írják, ahogy azt is, hogy Hegedűs a törvényben meghatározott maximális fizetésemelést kapta legutóbb a minisztériumtól.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó miniszterelnöki megbízottak a Direkt36 cikke szerint több mint 4,1 millió forintot költöttek el 2015 októbere óta, és ennek az összegnek több mint felét, közel 2,5 milliót Hegedűs Zsuzsannának fizettek ki. A lap összehasonlította egy miniszterrel: "tavaly átlagosan nyolcszor annyit költött ilyen célra, mint amennyit például a gazdasági miniszter költhet egy hónapban" - írják.

A lap kereste Hegedűst, de csak annyi derült ki, hogy szeptemberben kampányba kezd, addig nem nyilatkozik. Felidézik viszont, hogy a Heti Válasznak legutóbb így nyilatkozott:

Mi a sztori? Jóval kevesebbet keresek, mint amennyi a franciaországi kutatói fizetésem volt, amit a hazai szerepvállalásom miatt hagytam ott 2010-ben. A köztisztviselői bértábla által meghatározott fizetésből élek.