A Jobbik beszüntetéséről beszélnek a köztévében

2017.10.05. 15:18 Módosítva: 2017.10.05. 15:38

Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel, erről Kovács István, a kormány által fenntartott Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója beszélt csütörtökön az M1 műsorában - írja a Magyar Nemzet.  A kutatóközpont vezetője arról is beszélt, hogy a Jobbiknak a lét a tét, mivel a legvégső esetben – ha súlyos jogsértést tapasztal – az ügyészség benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak. 

Kovács István példátlannak nevezte, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel, és ne teljesítse beszámolási kötelezettségét, és rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja besározni a számvevőszéket – írja az MTI.

Az ügy valóban példátlan lehet – annyira, hogy a Jobbik álláspontja szerint meg sem történt: az ÁSZ kedden számolt be arról, hogy augusztus 10-én megkezdte volna a radikális jobboldali párt gazdálkodási adatainak ellenőrzését, de a Jobbik nem működött vele együtt, ezért az ügyészséghez fordul.

A Jobbik később azonban cáfolta az együttműködés hiányáról szóló bejelentést, mint közleményében írta, „jelenleg is együttműködne az Állami Számvevőszékkel, ha azt politikai megrendelésre nem akadályoznák”.

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvívő közleményben reagált az M1-en elhangzottakra. "A Fidesz fékevesztett hatalmi tébolyában, maradék gátlását is elveszítve, Európában példátlan módon, az ellenzék legerősebb pártjának, a Jobbik betiltásának lehetőségét is belengette" - írta. "Aljas támadásaihoz ezúttal a közpénzekkel kitömött, a CÖF-höz hasonló álcivil Alapjogokért Központot hívta segítségül...Egyértelmű, hogy a Németh Szilárd-Molnár Zsolttal fémjelzett fideszes látszatviták révén tartja lélegeztetőgépen a szatellitellenzékét, míg az egyetlen tényleges kihívóját, a Jobbikot, diktatórikus eszközökkel támadja, '50-es évek óta nem alkalmazott koncepciós eljárásokat indít ellene" - közölte.



  • Hírek
  • Hírek