Tarlós: Súlyos mentális problémára gyanakszom Demszkynél

2017.10.20. 06:37

Ellenfeleink hiába kiabálnak mindenféle oligarchákról meg korrupcióról, ha visszatekintünk, 2010 óta nem volt a fővárosban ilyen ügyből származó politikai botrány - mondta Tarlós István a Magyar Időknek.

A pénteki lapszámban megjelent interjúból kiderül: ezt tartja a főváros elmúlt hét évben elért eredményei közül a legfontosabbnak a főpolgármester. Megemlítette ugyanakkor a BKV teljesen amortizálódott járműállományának cseréjét, a 4-es metrót és a 3-as metró felújítását, illetve a fonódó villamost is. 

Tarlós István elárulta, hogy önálló projektként valósítaná meg az Aranyhegyi-árok és a Barát-patak védelmét a fővárosi önkormányzat, amíg a római-parti gát körül minden vitás kérdés tisztázódik.

A főpolgármester beszélt a védmű körüli, "egyértelműen politikai természetű hangulatkeltésről",  szerinte az ellenzéki pártok akciói politikai jellegű összefogás, nem pedig a védműről szól. Azt mondta, a tiltakozók egy része megfélemlített, magukat tájékozottnak gondoló emberek. Vannak "az elvakult zöldek", és a politikai tiltakozók, akiknek egy része "amorális és ostoba".

A népszavazási kezdeményezés nyomán a közgyűlésen visszavont határozatról azt mondta, a referendum a politikáról szólt volna, a "gátat viszont meg kell építenünk". Az árvízvédelmet régóta meg kellett volna oldani, "most azok a gonoszok, akik meg szeretnék oldani?", tette fel a kérdést.

Azt is mondta, hogy Demszky Gábornak szerinte nem börtönben, hanem orvosi kezelésen lenne a helye.

"...amikor olyanokat mond, hogy ő négyezer projektet produkált, hogy a közvetlenül választott polgármestereket a miniszterelnök leválthatja, hogy a 4-es metróról szóló OLAF-jelentés nulla, mintha az unió ellenőrző szervét Orbán Viktor kézivezérelné, akkor gondolom, mindenki eltűnődik. Vannak, akik Demszky jogi felelősségre vonását reklamálják. Én inkább súlyos mentális problémára gyanakszom."