Életfogytiglant kapott az idős nőt meggyilkoló férfi

2017.10.31. 12:37 Módosítva: 2017.10.31. 12:37

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla kedden azt a 31 éves férfit, aki tavaly júniusban Zalaegerszegen halálra vert, majd kirabolt egy otthonában alvó idős asszonyt, írja az MTI.

A többszörösen büntetett előéletű férfit 2016 júniusában elhagyta élettársa az állandó viták és a tettlegességig fajuló veszekedések miatt. A munkanélküli férfi  pénzt akart szerezni, hogy helyrehozza kapcsolatát.

Tavaly június 25-ére virradóra felfeszítette egy zalaegerszegi ház bejárati ajtaját, ahol egyedül élt egy 68 éves asszony. A férfi az udvarból behozott vascsővel kétszer az ágyában alvó nő fejére sújtott. Az asszony olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy perceken belül meghalt.

A férfi felforgatta az egész lakást, ahol mindössze 90 ezer forintot talált. A holttestet több mint egy héttel később találták meg, miután a szomszédoknak gyanús lett, hogy nem látnak mozgást a házban és az udvarban.

Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék júniusban a férfira nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt szabott ki életfogytiglant, amelyből legkorábban 27 év után kerülhet feltételesen szabadlábra. A védelem fellebbezett. Az ítélőtábla az elsőfokú ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta.  

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport