Életfogytiglant kaphat a Teréz körúti robbantó

2017.11.17. 06:28

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját várhatóan nem csak előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, hanem terrorcselekmény előkészületével is meg fogja vádolni a Központi Nyomozó Főügyészség- írja a pénteki Magyar Idők. Így a gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat. A vádemelésre a kormánypárti lap szerint pár napon belül sor kerül.

Robbantás a Teréz körúton
Robbantás a Teréz körúton
Fotó: Olvasónk, László

A P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be, ám a tervezett intézkedésekről nem nyilatkoztak - a vádemelésre egyébként a különböző hosszabbításokkal együtt kilencven napja van a vádhatóságnak.

A nyomozó ügyészek szerint biztos, hogy P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgépet robbantott a Teréz körúton. P. László a merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezettel robbantott. Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén a nyomozó ügyészek találtak egy másik, el nem küldött levelet is, amelyben egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.

A vádlott védője szerint pont a levelek szóhasználata bizonyítja védence ártatlanságát, ugyanis 

abban a szög szó "szegnek" van írva, márpedig védence mindig szögnek ejti a szöget.

A virtuóz ügyvédi próbálkozás ellenére egyébként P. László beismerte, hogy ő robbantott. Vallomásában állítja, hogy nem akarta megölni a járőröket, és a rendőrök pisztolyaihoz csak azért akart hozzájutni, mert "nem érezte magát biztonságban". P. László előzetes letartóztatását december 21-ig meghosszabbította a bíróság, és kétszer is elmeorvosi vizsgálat alá vetették, amelyek eredményei szerint a férfi büntethető állapotban van.  • Hírek
  • Hírek