Jenő
-3 °C
6 °C

Megint kitiltották a Parlamentből az Index két munkatársát

2017.11.21. 10:55

Mivel Bakró-Nagy Ferenc és Fábián Tamás tudatosan, ismételt jelleggel vétett a vonatkozó szabályok ellen, a mai naptól felfüggesztem belépési lehetőségüket az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig

– közölte szerkesztőségünkkel kedden az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán.

Az Index két munkatársa múlt héten Polt Péter legfőbb ügyésszel készített interjút a Parlamentben. A legfőbb ügyészt a Kupolacsarnok körfolyosóján kérdezték, ahol a parlamenti előírások szerint tilos forgatni.

Polt Péter ritkán nyilatkozik a sajtónak, ritkán ad interjút, munkatársaink így helyben interjút készítettek vele, amint meglátták. A legfőbb ügyész válaszolt is néhány kérdésre.

Nem az első eset, hogy más médiumokhoz hasonlóan az Index munkatársait kitiltják a Parlamentből azért, mert nem a sajtó számára kijelölt részen forgattak. Ebben a videóban elmagyaráztuk, miért nehéz kérdezni a képviselőket, állami vezetőket a jelenlegi szabályok megsértése nélkül.

Egy másik, Parlamentben történt, sajtót érintő esetről még nincs döntés. Hétfőn a röszkei migránsrugdosásról elhíresült László Petra a Pesti Srácok nevű oldal operatőreként Szilágyi György jobbikos képviselőt anyázta. A parlamenti sajtóosztály ezt az ügyet még vizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?