Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Megint kitiltották a Parlamentből az Index két munkatársát

2017.11.21. 10:55

Mivel Bakró-Nagy Ferenc és Fábián Tamás tudatosan, ismételt jelleggel vétett a vonatkozó szabályok ellen, a mai naptól felfüggesztem belépési lehetőségüket az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig

– közölte szerkesztőségünkkel kedden az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán.

Az Index két munkatársa múlt héten Polt Péter legfőbb ügyésszel készített interjút a Parlamentben. A legfőbb ügyészt a Kupolacsarnok körfolyosóján kérdezték, ahol a parlamenti előírások szerint tilos forgatni.

Polt Péter ritkán nyilatkozik a sajtónak, ritkán ad interjút, munkatársaink így helyben interjút készítettek vele, amint meglátták. A legfőbb ügyész válaszolt is néhány kérdésre.

Nem az első eset, hogy más médiumokhoz hasonlóan az Index munkatársait kitiltják a Parlamentből azért, mert nem a sajtó számára kijelölt részen forgattak. Ebben a videóban elmagyaráztuk, miért nehéz kérdezni a képviselőket, állami vezetőket a jelenlegi szabályok megsértése nélkül.

Egy másik, Parlamentben történt, sajtót érintő esetről még nincs döntés. Hétfőn a röszkei migránsrugdosásról elhíresült László Petra a Pesti Srácok nevű oldal operatőreként Szilágyi György jobbikos képviselőt anyázta. A parlamenti sajtóosztály ezt az ügyet még vizsgálja.