Kivizsgálják a menekült gyerekeket rugdosó operatőr parlamenti anyázását

2017.11.20. 18:19

Legutóbb október elején írtunk László Petráról. Akkor másodfokú bírósági ítélet mondta ki, hogy László garázdaság vétségében bűnös. Az akkor az N1TV-nek dolgozó operatőr Röszkénél menekülteket rugdosott, és az erről készült videó elterjedésének köszönhetően a fél világ felháborodását magára vonta. A másodfokú azzal egészítette ki az elsőfokú januári döntést, hogy bár a rúgásai közül „csak” kettőnél lett találat – két gyereket sikerült megrúgnia –, de az is garázdaságnak minősül, ahol megpróbálta felrúgni a gyerekét ölben vivő menekült férfit, még akkor is, ha végül nem amiatt esett el a férfi.

Lászlót menesztette akkor az N1TV, később a Demokratánál kezdett dolgozni, majd az egyik kormánypropagandista blog, a Pesti Srácok vette fel, ami valamiért rögtön beküldte a mély vízbe: a Parlamentbe kellett mennie képviselőket kérdezni. Ott pedig rögtön sikerült anyáznia egy hatalmasat. Az eset után a jobbikos Szilágyi György kéri ki magának az anyázást, amire szerencsétlen László zavarodottan próbál elnézést kérni, de közben valami furcsa magyarázkodásba („nem vagyunk egy súlycsoportban”) is belekezd.

Megkérdeztük a parlament sajtóosztályát, hogy tudnak-e az esetről, illetve hogy vizsgálják-e, mi történt, várható-e valamilyen reakció. Joggal merülhet fel a következmény kérdése azok után, hogy az Indexet, illetve a 444-et is kitiltották már több alkalommal az Országházból, miután a nem engedélyezett helyszínen forgattunk, forgattak.

Azt a választ kaptuk:

Tudomásunkra jutott a sajtófolyosón történt eset, a megtett intézkedésekről az ügy kivizsgálása után tájékoztatni fogjuk.  • Bérelnék
  • Bankszámla