Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Fideszes politikust reklámoztak a rászorulóknak osztott tojásokon

2017.12.03. 18:44

Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott dobozban osztották az önkormányzat helyiségeiben a tojást a rászorulóknak a VI. kerületi önkormányzat által szervezett ételosztáson, derült ki az RTL Klub Híradójából. Ugyanott, ugyanazok az önkormányzati emberek, ahol a többi, jelöletlen csomagolású ételt osztja az önkormányzat.

clk

Bajkai egyébként a VII. kerület fideszes alpolgármestere, róla a 168 Óra úgy tudja, ő indulhat majd a VII. és a VI. kerület egy-egy részét magába foglaló választókerületben a '18-as országgyűlési választásokon. Az Mno.hu pedig arra emlékeztet, hogy Bajkai ügyvédi irodáján keresztül korábban ő látta el Orbán Ráchel jogi képviseletét, az irodáját is magába foglaló konzorcium pedig milliárdokért adhatott tanácsokat a kormánynak. 

Bajkai Istvánt az RTL elérte telefonon, a politikus azt mondta, a tojásokat a saját pénzén vette jótékonysági célból, de nem tudja, hogyan fordulhatott elő, hogy az önkormányzati ételosztásban adták a rászorulóknak. Hozzátette, hogy a választókerületi munkatársa szervezte a VI. kerületben.

Hogy Bajkai lehet a terézvárosi országgyűlési képviselőjelölt azt már csak abból is ki lehetne következtetni, ahogy a kerületben ingyenesen osztogatott fideszes lap, a Körúti Korzó foglalkozik vele. A lap, amíg még Rónaszékiné Keresztes Monika volt a VII. kerületi Fidesz-vezető, addig agyonreklámozta, volt, hogy egy-egy számban 10 kép is volt a fideszes politikusról. Miután azonban szegény Rónaszékinét leváltották Bajkaira, a lap is fókuszt váltott. Legfrissebb számában egészen konkrétan 14 fotón szerepel a néhány oldalas kis kiadványban Bajkai, már a címlapot betölti a fejével, de az utolsó képen egyenesen azt írják, véletlenül pont lencsevégre kapták, ahogy a piacon vásárol, de a hamarosan érkező különszámban még a konyhába is bepillanthatunk, ahol Bajkai úr elkészíti a csemegéket. 

A lapot egyébként annak a Zachár Attilának a cége adja ki, és az a Zachár Attila főszerkeszti, akiről korábban ebben a cikkünkben írtunk. A férfi üzletén óriási ledfalakon futtatja a sorosos kormánypropaganda-reklámokat, autóján Állítsuk meg Brüsszelt autómatrica van, és amíg Rónaszékinének állt a zászló, úton útfélen vele fotózkodott. Várjuk a közös képeket Bajkai úrral! Mellesleg Zacháré volt az Invázió nevű ruhaüzlet is, most például a Körúti Korzó Facebook-oldalán osztogatja az Invázió-reklámokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?