Gyanús parkolás miatt buktak le a betörők

2017.12.04. 17:22

Az újpesti rendőrök egy gyanús gépkocsira lettek figyelmesek, amiről kiderült, hogy a benne ülő nő két férfi társára várt, akik épp egy családi házba törtek be, írja a rendőrség a "Gyanúsan parkoló autó lett a vesztük" - című hírükben.

A 44 éves budapesti R. Tamás társával, a 42 éves, szintén budapesti B. Krisztiánnal december 3-án este nyolc körül Budapest XV. kerületében, egy Gábor Áron utcai ház udvarába bementek és ott egy tárolót feltörtek. Amíg a két elkövető több szerszámgépet pakolt össze, a 43 éves R. Andrea a ház előtt egy autóban figyelt és várta társait.

A rendőrök felfigyeltek a gyanús autóra, majd 20 óra 20 perckor mindhárom elkövetőt a ház előtt elfogták, a betörők autójának átvizsgálásakor megtalálták az ellopott szerszámgépeket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Tamást, B. Krisztiánt és R. Andreát dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, írják.