Erőszakos emberként ismerték a VV Fanni megölésével gyanúsított férfit

2017.12.06. 19:40 Módosítva: 2017.12.06. 20:41

Az RTL Klub Híradója részleteket közölt a Novozánszki (VV) Fanni meggyilkolásával gyanúsított férfiról, aki most előzetes letartóztatásban van. Az RTL szerint az autójában megtalálták a lány vérét.

12208339 1070829542951443 3347101318478645925 n

A gyilkossággal ifjabb B. Lászlót gyanúsítják, akit erőszakos embernek ismertek. A férfi egy Dunaújváros melletti vízisport-egyesület, a Közép-Duna-menti Vízisport Egyesület szövetségi elnöke volt, ezért felkeresték ennek székhelyét Kulcson. 

Senki nem akart róla nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták, hogy a gyanúsított erőszakos és pökhendi ember volt, az egyesületben is folyton összeveszett mindenkivel. Drága kocsikkal járt, de a klub másik vezetője sem tudja, hogy miből élt B. László. Nemrég megkeresték őket az adónyomozók, és a klub gazdálkodásáról kértek papírokat. A férfi szülei Rácalmáson élnek, ide jelentette be több vállalkozását is. 

B. László 2010-ben indult Dunaújvárosban az MSZP támogatásával az önkormányzati választáson, de végül nem nyert. Az MSZP azt közölte, hogy bár jelölését támogatták, a gyanúsított nem lépett be a pártba, és csak három hónapig voltak kapcsolatban. 

Az MNO-n megjelent cikkben a dunaújvárosi MSZP alelnöke, Pintér Attila azt nyilatkozta róla:  „fiatal, jóképű gyerek volt, a szép nők és a szép autók érdekelték". A cikk szerint a férfi a playboyok életét próbálta élni, sikerre, ismertségre törekedett, de kísérletei sokszor fulladtak kudarcba. Úgy tudják, egy ígéretesen induló, de félbeszakadó sportkarrier állt mögötte: versenyzett a Dunaferrben és Győr kajak-kenu csapatában, de 20 évesen sérülés miatt fel kellett hagyjon az aktív sporttal. 

Ezután Rácalmáson és Kulcson indított amatőr sportegyesületet, és sikeresen diplomázott közlekedésmérnöki szakon. Abszurdnak hat, hogy diplomamunkáját egy Fejér megyei börtön forgalomirányításáról írta. Említett vállalkozásai nem jártak sikerrel, cégeit felszámolták vagy épp felszámolják, ő maga pedig eltiltás hatálya alatt áll az Opten adatai szerint – írja az MNO. 

A biztonsági kamera felvételein látszik, hogy B. László éjszaka megérkezik, majd az ölében viszi el a fiatal nőt. A városi és az autópálya-kamerák segítségével a rendőrök Dunaújvárosig követték a férfi útját. A kocsiban állítólag pajszert, kést és fegyvert is találtak, ezért a rendőrség azt feltételezi, hogy B. L. előre készült VV Fanni meggyilkolására. A Bors szerint VV Fanni olyan körökben mozgott, ahol zűrös alakok is voltak, és tudhatott alvilági információkról, amik miatt veszélyben volt az élete, valamilyen zsarolási ügybe is keveredhetett. 

Ifjabb B. László nem tett beismerő vallomást, ellene személyi szabadság korlátozása és emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A lány holttestét még keresik.