Ödön
2 °C
11 °C

Vádat emeltek a hajléktalanokat gyilkoló 15 éves fiú ellen

2017.12.19. 10:01 Módosítva: 2017-12-19 10:06:33

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka alatt megölt két hajléktalant Tatabányán idén áprilisban.

A 15 éves fiú április 30-án éjszaka a tatabányai buszmegálló várótermében észrevett egy ott alvó hajléktalan férfit, akivel húsvétkor egy alkalmi munka kapcsán konfliktusba keveredett. A fiú felkeltette a férfit, hogy beszéljen vele, de az elküldte. Ezen annyira felháborodott, hogy ököllel, nagy erővel megütötte a fejét, majd a földre esett férfit tovább ütötte, rúgdosta. A magatehetetlen férfitől elvette a táskáját és a mobilját, előbbit elrejtette, utóbbit megtartotta.

A másik gyilkosságot pár órával később, 500 méterrel messzebb, a Reguly Antal téren, egy presszó kerthelyiségében követte el. Szintén egy padon alvó hajléktalan férfihoz ment oda, akivel közölte, hogy magánterületen van, menjen el. A férfi szitkózodott, erre a fiú kiráncigálta a padok közül, többször ököllel, nagy erővel megütötte a fejét, majd a földre esett férfit tovább bántalmazta. A férfiról végül levette a cipőjét és azt a lépcsőházukban felvette, majd a lakásba bemenve evett, tévét nézett és lefeküdt aludni.

A vádirat szerint a 44 és 56 éves hajléktalan a helyszínen életét vesztette, haláluk átlagot meghaladó szenvedések után következett be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?