Vádat emeltek a hajléktalanokat gyilkoló 15 éves fiú ellen

2017.12.19. 10:01 Módosítva: 2017.12.19. 10:06

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka alatt megölt két hajléktalant Tatabányán idén áprilisban.

A 15 éves fiú április 30-án éjszaka a tatabányai buszmegálló várótermében észrevett egy ott alvó hajléktalan férfit, akivel húsvétkor egy alkalmi munka kapcsán konfliktusba keveredett. A fiú felkeltette a férfit, hogy beszéljen vele, de az elküldte. Ezen annyira felháborodott, hogy ököllel, nagy erővel megütötte a fejét, majd a földre esett férfit tovább ütötte, rúgdosta. A magatehetetlen férfitől elvette a táskáját és a mobilját, előbbit elrejtette, utóbbit megtartotta.

A másik gyilkosságot pár órával később, 500 méterrel messzebb, a Reguly Antal téren, egy presszó kerthelyiségében követte el. Szintén egy padon alvó hajléktalan férfihoz ment oda, akivel közölte, hogy magánterületen van, menjen el. A férfi szitkózodott, erre a fiú kiráncigálta a padok közül, többször ököllel, nagy erővel megütötte a fejét, majd a földre esett férfit tovább bántalmazta. A férfiról végül levette a cipőjét és azt a lépcsőházukban felvette, majd a lakásba bemenve evett, tévét nézett és lefeküdt aludni.

A vádirat szerint a 44 és 56 éves hajléktalan a helyszínen életét vesztette, haláluk átlagot meghaladó szenvedések után következett be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport