A Fidesz csak nem száll le Soros Györgyről

2017.12.31. 19:08
Soros György a Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz, jelentette ki Gulyás Gergely. A ok pofonegyszerű: Soros szimbolikus alakja a bevándorlást támogató politikának és lobbitevékenységet fejt ki Magyarország ellen.

Gulyás Gergely az atv-nek adott interjúban azt is kijelentette, hogy a kormány mondanivalóját bevándorlásügyben nem a gyűlölet irányítja, hanem a józan ész. Azt is megkérdezték tőle, hogy mi lett Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentéséből,miszerint 2017 a Soros-szervezetek kiszorításának éve lesz, mire megjegyezte:

ez hosszabb küzdelem, amely még nem fejeződött be, de időarányosan jól állunk.

A frakcióvezető szerint az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Jobbikra kiszabott bírsága nem a Fideszre tartozó ügy,  mivel az ÁSZ a jogszabályok alapján jár el. Gulyás szerint viszont ezzel az üggyel pont a Jobbik járt jól és a Fidesz nem, ami azt bizonyítja, hogy az ÁSZ független, a Jobbik viszont szeret az áldozat szerepében tetszelegni. A választáson indulás joga szerinte nem függ össze az ÁSZ-bírsággal.

Azt nem tartja valószínűnek, hogy a 2018-as parlamenti választáson a Fidesz túlszárnyalja a 2010-ben elért 53 százalékot. Céljuk, hogy a Fidesz és a KDNP pártszövetsége tudjon kormányt alakítani, amihez pedig száz mandátumra van szükség. Hogy aztán ha ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, az mit jelent a Németországgal szembeni, feszült viszonyban, Gulyás Gergely ezt mondta:

Ha nem is mindenki ért bennünket, mégis nagyon sok barátunk van Németországban. A német sajtó 70-80 százaléka egyértelműen baloldali vagy zöld szimpatizáns. Őszinte és leplezetlen gyűlölettel tekintenek mindazon értékekre, amelyeket a magyar kormány képvisel, a keresztény gyökerek fontosságára, a valódi konzervatív politikára, a hagyományos családmodell megbecsülésére és védelmére, a nemzetállamok Európájára. (...) A német sajtó nem olyan sokszínű, mint a magyar, ez a szomorú helyzet.