Szégyenfalra kerülnek az intőt kapott diákok egy komáromi gimnáziumban

2018.01.03. 08:42

Egy komáromi szakgimnáziumban a bejárattal szemben kerül ki a falra azoknak a neve, akik szóbeli vagy írásbeli figyelmeztetést kaptak, számolt be róla a Ripost. 

Az esetre a Független Diákparlament hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán. Képeket is közöltek az úgynevezett szégyenfalról, illetve a posztban fel is sorolták, hogy szerintük ezzel milyen emberi jogokat sért a szakgimnázium igazgatója.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint is jogsértő a gyakorlat. Az, hogy melyik diák, milyen büntetést kap, nem tartozik az egész iskolára, mondta el Péterfalvi Attila a lapnak.

A szégyenfalra állítólag azért volt szükség, mert az intő már nem jelent elég visszatartó erőt a diákok számára. Az egy másik kérdés, hogy a Diákparlament szóvivője azt mondta a Ripostnak, hogy a szégyenfalon megjelent egyik diák azért kapott figyelmeztetést, mert késett a vonata és így nem érkezett meg időben az órára, a másik pedig azért, mert megfogta barátnője kezét az iskolában.

A komáromi szakgimnázium fenntartója a Tatabányai Szakképzési Centrum, ahol belső vizsgálatot indítottak az ügyben és míg ez tart, addig nem nyilatkoznak.