Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életveszélyes a tarnazsadányi általános iskola

2018.01.04. 09:47

Életveszélyes állapotok uralkodnak a tarnazsadányi általános iskolában, és bár évek óta tudnak az egyre súlyosbodó problémáról, az állami intézményfenntartó még csak nem is pályázott felújításra – írja a Magyar Nemzet

1

Életveszélyes tornaterem, udvari vécé, omladozó vakolat, több helyen beszakadt tető, fűtési problémák, hatvan évvel ezelőtti infrastruktúra. Az iskolába lényegében csak roma gyerekek járnak. Székely László ombudsman helyszíni vizsgálatot tartott az intézményben, és kiderült, hiába tud mind az önkormányzat, mind az állami iskolafenntartó a problémáról, évek óta nem történik előrelépés. Bár a felújításra a fenntartó, a Klebelsberg Központ már 2016-ban ígéretet tett, azóta még csak nem is pályázott ennek finanszírozására – írja a lap. 

2

Az alapjogok biztosának munkatársai 2017 októberében jártak az intézményben, de a jelentést csak most hozták nyilvánosságra. Azért vizsgálódtak, mert 2016-ban megjelent egy cikk az iskoláról, eszerint az intézmény 1959-ben épült, és azóta csupán kisebb felújításokat végeztek az épületen. Az osztálytermek omladoznak, a nyílászárók régiek, a falak vizesek, penészesek, dohosak. A vizesblokk az épületen kívül, az udvaron található, az ott uralkodó állapotok nem feleltek meg a minimális higiéniai követelményeknek sem.