15 éves suhancok raboltak a Margitszigeten

2018.01.04. 12:11

Az I. és a XII. kerületi ügyészség vádat emelt öt 15 éves fiú és egy 15 éves lány ellen, akik tavaly márciusban ittas állapotban több embert is megtámadtak a Margitszigeten, hogy kirabolják őket. A bántalmazottak közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

A fiatalok először egy 17 és egy 19 éves fiúra figyeltek fel, körbeállták és lökdösték őket, majd az idősebbet mindannyian bántalmazni kezdték, ököllel ütötték a fejét. Amikor a sértett a földre került, átadta a fiataloknak a pénztárcáját, amiben kétezer forint készpénz volt. Ő a bántalmazás során több sérülést, többek között állkapocscsont törést szenvedett.

A suhancok 10 perccel később egy három fiatalból álló társaságra is rátámadtak. Egy 17 éves fiútól a cigijét követelték, majd miután nem adta oda, neki is ütni kezdték a fejét, majd elvették a cigijét és távoztak. A kiskorúnak eltört az orrcsontja.

A rendőrök a Margitszigetet mindkét oldalról lezárták és a helyszínen elfogták az elkövetőket. Ellenük két rendbeli csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, ami akár hét és fél évig terjedő börtönnel is büntethető.