Auguszta
-7 °C
0 °C

15 éves suhancok raboltak a Margitszigeten

2018.01.04. 12:11

Az I. és a XII. kerületi ügyészség vádat emelt öt 15 éves fiú és egy 15 éves lány ellen, akik tavaly márciusban ittas állapotban több embert is megtámadtak a Margitszigeten, hogy kirabolják őket. A bántalmazottak közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

A fiatalok először egy 17 és egy 19 éves fiúra figyeltek fel, körbeállták és lökdösték őket, majd az idősebbet mindannyian bántalmazni kezdték, ököllel ütötték a fejét. Amikor a sértett a földre került, átadta a fiataloknak a pénztárcáját, amiben kétezer forint készpénz volt. Ő a bántalmazás során több sérülést, többek között állkapocscsont törést szenvedett.

A suhancok 10 perccel később egy három fiatalból álló társaságra is rátámadtak. Egy 17 éves fiútól a cigijét követelték, majd miután nem adta oda, neki is ütni kezdték a fejét, majd elvették a cigijét és távoztak. A kiskorúnak eltört az orrcsontja.

A rendőrök a Margitszigetet mindkét oldalról lezárták és a helyszínen elfogták az elkövetőket. Ellenük két rendbeli csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, ami akár hét és fél évig terjedő börtönnel is büntethető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!