Jolán
2 °C
4 °C

Most egy 13 éves kislány tűnt el egy budai gyerekotthonból

2018.01.07. 09:24

Eltűnt egy XII. kerületi gyerekotthonból egy 13 éves lány, közölte a rendőrség. K. M. január 6-án indult el az intézményből, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrség eddig hiába kereste.

Az eltűnt lány körülbelül 150 centiméter magas, barna szemű, hosszú, barna hajú. Eltűnésekor viselt ruházata nem ismert, áll a rendőrségi körözésben. A rendőrség kéri, hogy aki a lányt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről tud valamit, hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanút, vagy a 107 vagy 112 segélyhívó számok valamelyikét.

Bár a rendőrség nem nevezte meg pontosabban az intézményt, ahonnan a lány eltűnt, figyelemreméltó, hogy XII. kerületi intézményből már többször tűntek, sőt: elég gyakran tűnnek el gyerekek. Egy hete írtunk egy 17 éves fiúról, aki szintén XII. kerületi gyerekotthon lakója volt, és onnan elindulva tűnt el (bár a körözési közleményét azóta levették a police.hu-ról, tehát valószínűleg előkerült). Azt a fiút ráadásul ősszel már kereste őt a rendőrség, méghozzá kétszer is, előbb októberben, majd novemberben. A második eset után a 24.hu arról írt, hogy ebből a gyerekotthonból rövid időn belül több gyerek is eltűnt: előbb egy 15 éves fiú, majd egy kislány, aztán két fiú.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?