Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb részletek a repülős migránsok ügyében

DSCF4405
2018.01.18. 18:44

Ahogy arról január 16-án beszámoltunk, egy szabadnapos rendőr riasztotta szolgálatban lévő kollégáit azzal, hogy kállósemjéni háza fölött egy alacsonyan szálló kisrepülőt észlelt. A kiérkező rendőrök a repülőgépet egy mezőgazdasági területen landolva találták meg. A repülő már üres volt, ezért a környéket átkutatták és végül találtak és elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt.

A Szon.hu cikkéből most az is kiderült, mi lett a közeli templomban, illetve buszon talált vietnami és afgán állampolgárokkal.

A migránsok nem tudták, hol szálltak fel a gépre, és azt sem tudták, hová érkeztek: az egyik afgán állampolgárnak például az volt az első kérdése, hogy juthat el Magyarországra

– mondta a lapnak rendőrség szóvivője. Ahogy azt is, hogy:

Nem volt náluk telefon, hetek óta úton lehettek, elvesztették az időérzéküket. A tizenegy külföldi állampolgár egyike menekült státusz iránt folyamodott, a többieket kiutasítják az országból

A rendőrség most a pilótát keresi nagy erőkkel. A gép szétszedéséről a Szon.hu készített felvételt: