Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

A külügy a Gorka-ügyről: Nem feladatunk a police.hu átnézése

2018.01.20. 13:12 Módosítva: 2018.01.20. 14:26

Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez

írta a Külügyminisztérium a 444-nek küldött válaszában arra a kérdésre, tudtak-e róla, hogy Gorka Sebestyént Magyarországon körözik, mielőtt a miniszter találkozott volna vele Washingtonban. Vagyis a KKM nem volt tisztában ezzel a körülménnyel, holott az apparátusnak feladata, hogy a külügyminiszter külföldi találkozói előtt felkészüljön, és felkészítse a minisztert is abból, hogy kivel fog találkozni.

A minisztérium egyébként először nem válaszolt a lap érdeklődésére az üggyel kapcsolatban, majd miután a hírt felkapta a világsajtó, mégis röviden reagáltak, de csak annyit, ami fenti idézetben olvasható.

Gorka Trump nemzetbiztonsági tanácsadója volt korábban, de le kellett mondania, miután mentora, Steve Bannon, Trump volt főstratégája is távozni kényszerült. A 444 a héten írta meg, hogy Gorka ellen elfogatóparancs van érvényben Magyarországon lőfegyverrel való visszaélés miatt.  Gorkáról köztudomású, hogy szereti a fegyvereket, egy szaklapnak azt nyilatkozta nemrég, hogy soha nem megy el otthonról egy kisebb fegyverarzenál nélkül, de azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözik. 

A 444 szombati cikkének megjelenése után Gorka a Breitbart kérdésére reagált az ügyre, azt mondta, hogy az eset, ami miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról, ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de ez nem történt meg.