Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A külügy a Gorka-ügyről: Nem feladatunk a police.hu átnézése

2018.01.20. 13:12 Módosítva: 2018-01-20 14:26:05

Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez

írta a Külügyminisztérium a 444-nek küldött válaszában arra a kérdésre, tudtak-e róla, hogy Gorka Sebestyént Magyarországon körözik, mielőtt a miniszter találkozott volna vele Washingtonban. Vagyis a KKM nem volt tisztában ezzel a körülménnyel, holott az apparátusnak feladata, hogy a külügyminiszter külföldi találkozói előtt felkészüljön, és felkészítse a minisztert is abból, hogy kivel fog találkozni.

A minisztérium egyébként először nem válaszolt a lap érdeklődésére az üggyel kapcsolatban, majd miután a hírt felkapta a világsajtó, mégis röviden reagáltak, de csak annyit, ami fenti idézetben olvasható.

Gorka Trump nemzetbiztonsági tanácsadója volt korábban, de le kellett mondania, miután mentora, Steve Bannon, Trump volt főstratégája is távozni kényszerült. A 444 a héten írta meg, hogy Gorka ellen elfogatóparancs van érvényben Magyarországon lőfegyverrel való visszaélés miatt.  Gorkáról köztudomású, hogy szereti a fegyvereket, egy szaklapnak azt nyilatkozta nemrég, hogy soha nem megy el otthonról egy kisebb fegyverarzenál nélkül, de azt nem tudni pontosan, mit csinált Magyarországon, ami miatt körözik. 

A 444 szombati cikkének megjelenése után Gorka a Breitbart kérdésére reagált az ügyre, azt mondta, hogy az eset, ami miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról, ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de ez nem történt meg.