Judit
2 °C
7 °C

Átneveznek négy megállót a 3-as metrón

2018.01.22. 12:36

korábban bemutatott látványterveken már láthatóak voltak az új állomásnevek, most a BKV Zrt. hivatalosan is megerősítette, hogy a felújítás után négy megállónak megváltozik az elnevezése.

Az Árpád híd állomást Göncz Árpád városközpontra keresztelik át. Az érintett terület átnevezését még a XIII. kerület polgármestere kezdeményezte, a javaslatot elfogadták, így a metrómegálló elnevezése is változik. A közlemény szerint a névváltoztatás most külön költségek nélkül valósítható meg, mivel a felújítás során a tájékoztató elemek teljes cseréje megtörténik. 

Az utasok könnyebb tájékozódása miatt, Újpest-Városkapu állomást átnevezik Újpest vasútállomásra, illetve hasonló okokból Kőbánya-Kispest új elnevezése Kőbánya-Kispest vasútállomás lesz.

A magyar helyesírási szabályokhoz való igazítás miatt változik az évtizedekig helytelenül használt Újpest-Központ elnevezés Újpest-központra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?