Jenő
-2 °C
6 °C

Az Emmi nem aggódik az Alkotmánybíróság vizsgálata miatt

2018.01.23. 13:02

Az Emmi reagált a 444.hu-nak arra a hírre, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az Alkotmánybírósághoz fordult abban a perben, amit a csömöri önkormányzat indított az általános iskolák államosítása miatt.

A bíróság azért fordult az Alkotmánybírósághoz, mert az iskolavagyon elvételét szabályozó törvény több pontját alkotmánysértőnek találta, ezért a per felfüggesztéssel egyidőben az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy az semmisítse meg a jogszabály több pontját. Az AB-nek az ügyben legkésőbb 90 napon belül kell döntést hoznia.

A minisztérium azonban nem aggódik, legalábbis ez derül ki a 444.hu-nak küldött válaszukból, melyben azt írják, hogy a kormány az eddig hasonló ügyben folyó pereket megnyerte.

Az, hogy ezen per folyamán a bíróság az Alkotmánybírósághoz fordul, egy lehetőség, amivel a bíróság élni kíván, mivel a törvényt eddig az AB nem vizsgálta. Álláspontunk szerint ugyanakkor a törvény megfelel az alaptörvényben foglaltaknak, állunk a vizsgálat elé.

Arra azonban nem válaszoltak, hogy készülnek-e arra a lehetőségre, hogy az Alkotmánybíróság esetleg megsemmisíti a problémásnak talált paragrafusokat, illetve, hogy készülnek-e rá, hogy módosítani kell a jogszabályt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?