Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elutasították a perújítási kérelmet Sukoró-ügyben

2018.01.24. 12:29 Módosítva: 2018-01-24 13:07:59

Elutasította Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója védőjének a Sukoró-ügyben benyújtott perújítási kérelmét a Szegedi Ítélőtábla - tájékoztatta a bíróság szerdán az MTI-t.

A védő a Szolnoki Törvényszék, a Szegedi Ítélőtábla, valamint a Kúria ítéletével szemben terjesztett be perújítási kérelmet. A Szegedi Ítélőtábla viszont úgy vélte, hogy Tátrai védője nem nyújtott be olyan új bizonyítékot, ami "valószínűvé teszi, hogy a terheltet fel kell menteni, lényegesen enyhébb büntetést kell kiszabni, vagy büntetés helyett intézkedést kell alkalmazni, illetve a büntetőeljárást meg kell szüntetni". Az ítélőtábla végzése ellen a kézbesítéstől számított nyolc napon belül Tátrai Miklós védője fellebbezést jelenthet be.

Tátrai Miklós augusztus közepén vonult be a veszprémi börtönbe azt követően, hogy a bíróság első fokon elítélte, másodfokon felmentette, majd a Kúria megint bűnösnek mondta ki. A Gyurcsány-kormány idején a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. akkori vezérigazgatója a vád szerint 1,2 milliárd forintos kárt okozott. Tátrai Miklóst három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hűtlen kezelés kísérlete miatt. A jogerős döntésről szóló cikkünket itt olvashatja el:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?