Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

25 millióért kínált hamis információkat a Teréz körúti robbantóról, de lebukott

2018.01.26. 09:52

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy szentkirályi nővel szemben.

A nő azért, hogy a nyomravezetői díjat jogtalanul megszerezze, valótlanul azt állította, hogy a Teréz körúti robbantással kapcsolatban információval rendelkezik, közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken.

A 35 éves szentkirályi nő 2016. szeptember 30-án Kecskeméten a használatában lévő mobiltelefonról elektronikus üzenetet küldött a Miniszterelnökségi Sajtóiroda e-mail címére, amelyben valótlanul azt állította, hogy információval rendelkezik a hat nappal azelőtti Teréz körúti robbantással kapcsolatban. A nő az üzenetében azzal az ígérettel, hogy felfedi a robbantó kilétét és indítékát, még aznap 11 órára találkozót kezdeményezett az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban.

Felhívta levelében a figyelmet arra is, hogy táskában 25 millió forint készpénzt hozzanak, melyet egy "szürke farmeres, fehér tornacipős lánynak" adjanak át.

A találkozón szürke farmerben és fehér tornacipőben megjelenő vádlottat igazoltatták és a robbantás miatt folyó bűnügyben tanúként hallgatták ki.

Kihallgatása során kiderült, hogy a nő a robbantással kapcsolatban semmilyen érdemleges információval nem rendelkezik. A vádlott célja kizárólag a nyomravezetői díj jogtalan megszerzése volt.

Néhány nappal az eset után a munkanélküli nő elköltözött az élettársától és gyermekével 2016. október 6-tól november 24-ig beköltözött az egyik kecskeméti belvárosi panzióba. Valótlanul arra hivatkozott, hogy amíg a lakásukat felújítják, addig veszi igénybe a panzió szolgáltatásait és a szállásuk költségét egy általa megnevezett cég fogja kifizetni.

Valójában azonban a nőnek már a beköltözéskor sem állt szándékában a panziónak fizetni és arra anyagi lehetősége sem volt. A vádlott néhány ingóságát hátrahagyva, fizetés nélkül távozott a panzióból és ezzel 355 800 forint kárt okozott.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat kétrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével – az első esetben annak kísérletével - vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A büntetett előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Közben a Teréz körúti robbantó pere is elkezdődik, az első tárgyalást január 31-én tartják a Fővárosi Törvényszéken. Akár életfogytiglant is kaphat.

(Borítókép: A robbantás helyszíne 2016 szeptember 26-án - fotó: Bődey János / Index)