Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Medgyessy 100 naposa után itt az Együtt 200 napos programja

DMOHA20180127008
2018.01.27. 14:49

Az Együtt Csepelen tartott országos kampánynyitó rendezvényt, ahol a párt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor, a Németh Szilárdot legyőző Szabó Szabolcs és a Belvárosban induló Juhász Péter is felszólalt.

Szigetvári Viktor hangsúlyozta többször is, hogy ők az egyetlen párt, akik nem ígérgetnek felelőtlenül, csak olyat ígérnek, ami betartható, és reálisa, koalcíiós kormányzásra készülnek.

Szigetvárék egy 200 napos programot hirdettek, az első és legfontosabb lépéseket az oktatásban és az egészségügyben tennék meg. Ezekről azt mondta a párt miniszterelnök-jelöltje, hogy, rögtön az első napokban:

  • 25%-kal megemelnék a háziorvosi praxispénzt
  • Intézkednének, hogy a klinikai várólisták lerövidüljenek. "Ez valójában csak néhány milliárd forint" - mondta Szigetvári
  • Tennének azért, hogy a járóbeteg-szakellátásban ne lehessen egy hétnél hosszabb a várakozási idő
  • Az első napon eltörölnék a tandíjat
  • az első napon megkezdenék a diákhitel 2 tandíjhitelprogram visszafizetését és ennek eltörlését
  • a tankötelezettség korhatárát visszaemelnék 18 évre

Szigetvári úgy fogalmazott a saját kompetenciáról:

Én vagyok az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki láttam már kormányülést, én vagyok az egyetlen miniszterelnök-jelölt, aki láttam már közigazgatási államtitkári értekezletet

Szerinte más nem mondja ki, de ők igen: rendszerváltoztatásra van szükség, így vállalják, hogy "demokrataként megszakítjuk a jogfolytonosságot, demokrataként feles törvénnyel, a társadalom többségének támogatásával elhajtjuk Polt Pétert és elhajtjuk Matolcsy Györgyöt" - mondta Szigetvári. Ahogy azt is, hogy

"Rendszert kell váltani, különben pitizni fogunk Polt Péternek azért, hogy igazságot tegyünk az ő bűneikért."

Elmondta, hogy bár nincsenek bejutásos állapotban, de a rájuk adott szavazat többet ér, mint a többi pártra leadott, hiszen azoknak csak plusz egy-két képviselőt jelenti, míg nekik a bejutást, és ha ők bekerülnek 5-6 képviselővel, akkor "megforgatják a világot".

Szabó Szabolcs a helyi jelöltjük azt mondta, bebizonyították, az ő képviselősége bebizonyította, hogy a Fidesz vezető arcait is le lehet győzni a választásokon. És 2018-ban ugyanúgy lógó orral megy majd Orbán elé Németh Szilárd, hogy megint elvesztett egy választást.

(Borítókép:  Szigetvári Viktor a párt miniszterelnök-jelöltje az Együtt kampánynyitó rendezvényén a Csepeli Munkásotthonban 2018. január 27-én. - f otó: Mohai Balázs / MTI)