Aliz
6 °C
14 °C

Meghalt Tóth Zoltán József

2018.01.30. 10:24

Vasárnap este rossszul lett otthonában és 51 éves korában meghalt dr. Tóth Zoltán József, a második Orbán-kormány Honvédelmi Minisztériumának egykori helyettes államtitkára, írta a Magyar Nemzet hétfőn a Magyarok Világszövetségének közleményére hivatkozva. A hírt megerősítette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is, ahol docensként tanított.

toth zoltan jozsef

A jogász és politiológus végzettségű, a Szent Korona-tant tanulmányozó Tóth Zoltán József 1997-től egyetemi oktatóként dolgozott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 2003-tól adjunktusként, 2009-től címzetes egyetemi doncensként. 2007-től a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatika Karán volt tanszékvezető egyetemi docens, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magyar Állam- és Jogtörténeti Intézetének lett egyetemi docense - az intézmény Tóth Zoltán Józsefet a saját halottjának tekinti. 

Tóth 1998-2007 között főosztályvezető-helyettes volt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában, majd 2010-től 2011-ig a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Igazgatásügyekért felelős helyettes államtitkára volt. Posztjáról alig kilenc hónap után azonnali hatállyal mentették fel. Ezt követően 2011-től 2012-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közszolgálati Főosztály, Közszolgálati Peres Osztály osztályvezetője volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?