Árpád
-2 °C
4 °C

Tárgyalásról vittek el egy ügyvédet Szegeden

2018.01.31. 15:51 Módosítva: 2018-01-31 17:16:59

Tárgyalás közben vittek el egy védőügyvédet a Szegedi Törvényszékről szerda délelőtt - közölte a Szegedi Törvényszék

A Blikk úgy tudja, egy költségvetési csalási ügyet tárgyaltak, amikor a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség munkatársai megérkeztek a tárgyalóterembe, és magukkal vitték az egyik vádlott ügyvédjét.

Az eljárást vezető bírónő tovább folytatta az ügyet, mert több más vádlott is volt a saját védőikkel, akiket meg tudott hallgatni - mondta a Blikknek Dr. Prágai Erika, a Szegedi törvényszék szóvivője.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

A Pest Megyei Főügyészség csak csütörtökre ígért tájékoztatást. 

A bíróság honlapja szerint  a reggel 9 óra óta tárgyalás egy olyan ügyről szólt, amiben a vádlottak bűnszervezetet működtettek, amin belül egy Szlovákiában működő cég nevében különféle műszaki cikkek vonatkozásában fiktív termékértékesítéseket és fiktív termékbeszerzéseket szerepeltettek az irányításuk alá tartozó cégek könyvelésében és adóbevallásaiban, amikben a fiktív beszerzésekre tekintettel általános forgalmi adót igényeltek vissza. Valójában azonban a híradástechnikai, elektromos háztartási és szórakoztató elektronikai termékek zöme Magyarország területét nem hagyta el, azokat jellemzően webáruházakon keresztül értékesítették. A bűncselekmény elfedésére fiktív értékesítési láncolatot hoztak létre a bűnszervezet közreműködésében érintett személyek és cégek részvételével - írja a bírósági honlap

Tavaly decemberben szintén letartóztattak egy ügyvédet, aki ráadásul az MSZP óbudai önkormányzati képviselője is volt. Simonka Csabát zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás és kábítószer-kereskedelem miatt vettek őrizetbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?