16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Rafináltan került be az MTI-be az LMP tiborczos közleménye

2018.02.05. 17:24

Nemrég írtunk arról, hogy az MTI nem hajlandó megjelentetni többek között azokat a közleményeket, amelyben az Elios Zrt.-vel kapcsolatos nyomozásra utalva megjelenik Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének a neve. Az MTI személyiségi jogokra hivatkozik:

a közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.

Ehhez képest az MTI-ben hétfőn délután 16.46-kor az LMP két részes közleménye jelent meg az alábbi címmel:

Lázár, Öveges, Tiborcz -

A közleményben az olvasható, hogy az „LMP 2014-ben tett feljelentést az Elios Zrt. korrupciógyanús LED-lámpás közbeszerzési nyerései vonatkozásában. 2016-ban a feljelentés alapján elrendelt nyomozást megszüntették, azonban a nyomozást megszüntető határozatban utaltak rá, hogy hűtlen kezelés ügyében, egy szekszárdi közbeszerzési tanácsadási szerződés kapcsán elkülönített nyomozás indult. Hadházy Ákos ennek a nyomozásnak az eredménye felől érdeklődött Polt Péternél".

IMG 1351
Fotó: Rostás Bianka / Velvet

A közleményből kiderült, hogy a nyomozás érdekeire való hivatkozással Polt csak részben válaszolt, "több információt nem adott, azonban pontosan ugyanilyen bűncselekmény gyanújával, ugyancsak a NAV Bűnügyi Igazgatóságán nyomoznak az Öveges-ügyben. Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján azt valószínűsítette, hogy ezek a büntetőügyek a Provital Zrt. közbeszerzési tanácsadói tevékenysége alapján összeérnek". A közleményben még megemlítik a "Provitál Zrt. elődcégének (PRO-VITAL 2000 Kft.) egyik" tulajdonosát, Homolya Róbertet, "Lázár miniszter úr jobbkezét", akit most Seszták miniszter úr leendő utódjaként is emlegetnek". Az LMP összegzése szerint "Polt ügyészségénél rendszerszintűen akadályozzák az ilyen ügyek gyors és eredményes kivizsgálását, ebben a kormányzat számára rendkívül kínos büntetőügyben az időhúzásnál több nemigen fog történni". 

És mi volt a furcsa? Hogy Tiborcz István neve a címen kívül a közleményben egyáltalán nem olvasható.  • Tippek
  • Hírek