Apa, elraboltak! Küldj 7 milliót azonnal, ha jót akarsz

2018.02.11. 12:52

A szokásos trükkel, de a szokottnál nagyobb összegre pályázva próbálkoztak be hárman péntek este egy idős budapesti férfinál: a gyerek (unoka, testvér, élettárs, satöbbi) bajba került, és azonnal pénzre van szüksége, készpénzre, sokra.

A 29 éves Cs. Mária és két társa, a 45 éves K. László és a 39 éves G. Edit azt találta ki, hogy emberrablásra hivatkozva csalja ki a kiszemelt áldozat pénzét. Péntek éjjel fél tíz körül hívták fel, a rendőrségi közlemény szerint „az egyik elkövető a férfi fiaként bemutatkozva azt mondta, hogy elrabolták, fogva tartják és hétmillió forint ellenében engedik el” (talán nem lövünk mellé, ha arra tippelünk, hogy K. László volt a hívó).

A közlemény szerint a férfi „a lélekjelentétét megőrizve” a követelésnek látszólag eleget tett, azonban értesítette a rendőrséget. Ezt követően a férfi a pénzt az előre megbeszélt helyre, a X. kerületi Kápolna utcába elvitte, és ott át is adta a csalóknak.

Akik sokáig nem örülhettek a millióknak: a II. kerületi és budaörsi rendőrök „összehangolt akció keretében a helyszínen elfogták az elkövetőket”. Csalás gyanújával vitték rendőrségre mindhármat, a kihallgatásuk után a nyomozók Cs. Máriát őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. K. László és G. Edit szabadlábon védekeznek.