Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglant kapott a dunaföldvári idős ember gyilkosa

2018.02.13. 13:29

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki 2016-ban betört egy dunaföldvári idős emberhez, majd egy vermelő kapával agyonverte.

Az ügyben első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék tavaly október végén a vádlottat bűnösnek mondta ki nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és magánlaksértés bűntettében. Ezért akkor halmazati büntetésül 20 év fegyházra ítélték a 38 éves Tolna megyei férfit.

A jogerős ítélet szerint a vádlott tudomást szerzett arról, hogy a 78 éves férfi nagyobb összegű készpénzt tart lakásán, ezért 2016. február 17-én ittas állapotban, lopni tört be az idős férfihoz, akit egy vermelő kapával a fején és a testén is többször megütött. Az áldozat belehalt a koponyasérülésébe. Utána értékek után kutatott a lakásban, de azt nem lehetett megállapítani, hogy bármit magával vitt volna.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla megállapította, hogy a vádlott nem büntetlen előéletű, három alkalommal is állt már bíróság előtt garázdaság, könnyű, illetve súlyos testi sértés és magánokirat-hamisítás miatt, írja az MTI.

Ezért súlyosbították a büntetését, a férfi legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra.