Simicskó István a gyerekekkel pózoló politikusok országos bajnoka

2
2018.02.16. 13:22 Módosítva: 2018.02.16. 13:38

Hivatalosan szombaton kezdődik el a választási kampány - nem mintha nem zajlana már évek óta. A reklám alapszabálya, hogy kutyával és gyerekkel (és szexszel) mindent el lehet adni. A kutyák és a szex politikai kampányban való felhasználását elemezzük később, nézzük, mi van a gyerekekkel.

Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda fideszes országgyűlési képviselője nemrég az őrmezei Napsugár Óvodában járt. A Facebook-oldalán megjelent kép tanúsága szerint a kisóvodások feszült figyelemmel hallgatták képviselő úr és miniszter úr előadását az intézmény homlokzatának utólagos hőszigeteléséről, a lapostető hő-és vízszigeteléséről, illetve a műanyag nyílászárók cseréjéről. Ahogy a 444.hu megírta: a 249 milliós beruházás teljes egészében európai uniós támogatásból épülhetett meg. Köszönjük, Brüsszel!

Fellapoztuk Simicskó István kampányfüzetét, amit minden újbudai háztartás levelesládájába bedobtak. Itt vált egyértelművé, hogy Simicskó István méltán követelheti magának A Gyerekekkel Kampányoló Politikus Országos Bajnoka címet. Íme a képek és néhány ide passzoló idézet.

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy a gyerekek addig kellenek a politikusoknak, amíg politikai hasznot húzhatnak belőlük, amíg kedvesen mosolyogva hallgatnak, és asszisztálnak imidzsük építéséhez.  (Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány )

Nem akarjuk, hogy gyermekeink, unokáink politikusok kampányeszközeként szerepeljenek a tévében, újságban egy tanév elején mindenkivel aláíratott általános felhatalmazás alapján! (A gyerek nem kampányeszköz Facebook-csoport)

1

Semmilyen törvényt vagy normát nem sért, ha egy országgyűlési képviselő vagy polgármester gyerekeket látogat óvodákban, iskolákban és fotózkodik velük. Egy országgyűlési képviselőnek pont az a dolga, hogy kapcsolatot tartson többek között a választókörzet körzet intézményeivel. (Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok miniszteri biztosa a Hvg.hu-nak)

MG 9660

Nem küldök és nem viszek ajándékot és politikai tevékenységemet népszerűsítő szövegeket, tárgyakat sem gyerekeknek, sem szüleiknek, sem pedig a pedagógusoknak. Kivételt képez az anonim ajándék, de politikai üzenetet hozó ajándékot névtelenül sem adok. (Az Eötvös Károly Intézet ajánlása politikusoknak)

4

Én általában nem javaslom a politikustársaimnak, hogy az óvodás vagy iskolás gyerekeket bevonják a választási kampányba. (Lázár János)

MG 9657

(A képeket a Fidesz XI. kerületi szervezetének kampánykiadványából fotóztuk.)

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet a cikkről.  • Tippek
  • Bankszámla