Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halász János a bíróságon már nem tekinti Soros-szervezetnek a Helsinki Bizottságot

2018.02.20. 20:52

Halász János nem tekinti Soros-szervezetnek a Helsinki Bizottságot - ezt mondta a bíróságon a fideszes szóvivő ügyvédje. Mindez annak a pernek az első napján történt, amelyet a Helsinki Bizottság indított a képviselő és a Fidesz ellen, amiért Halász János a Fidesz frakció szóvivőjeként a párt sajtótájékoztatóján tavaly áprilisban Soros-szervezetnek titulálta TASZ és a Transparency International mellett a Magyar Helsinki Bizottságot is. 

A civil szervezet Facebook posztban számolt be a per első napjáról, amely szerint a kormánypárt a bíróságon nem tűnik annyira harciasnak, mint "saját fészkében". A bíróságon Halász ügyvédje azt mondta, hogy a Helsinki Bizottságra nem vonatkozik az, amit a képviselő azon a bizonyos sajtótájékoztatón mondott, ami már csak azért is fura, mert a szóvivő bizony határozottan ezt a szervezetet emlegette a sorosozós kontextusban. 

Az ügyvéd viszont ennél furábbakat is mondott (idézzük a szervezet bejegyzését): "szerintük nincs jogilag kimutatható kapcsolat Halász fideszes képviselő és a Fidesz-MPSZ nevű párt között, mivel alperesi álláspont szerint Halász János nem a Fidesz képviseletében tartott Fidesz-logóval sajtótájékoztatót, aminek anyaga aztán a Fidesz youtube csatornájára került fel."