Halász János a bíróságon már nem tekinti Soros-szervezetnek a Helsinki Bizottságot

2018.02.20. 20:52

Halász János nem tekinti Soros-szervezetnek a Helsinki Bizottságot - ezt mondta a bíróságon a fideszes szóvivő ügyvédje. Mindez annak a pernek az első napján történt, amelyet a Helsinki Bizottság indított a képviselő és a Fidesz ellen, amiért Halász János a Fidesz frakció szóvivőjeként a párt sajtótájékoztatóján tavaly áprilisban Soros-szervezetnek titulálta TASZ és a Transparency International mellett a Magyar Helsinki Bizottságot is. 

A civil szervezet Facebook posztban számolt be a per első napjáról, amely szerint a kormánypárt a bíróságon nem tűnik annyira harciasnak, mint "saját fészkében". A bíróságon Halász ügyvédje azt mondta, hogy a Helsinki Bizottságra nem vonatkozik az, amit a képviselő azon a bizonyos sajtótájékoztatón mondott, ami már csak azért is fura, mert a szóvivő bizony határozottan ezt a szervezetet emlegette a sorosozós kontextusban. 

Az ügyvéd viszont ennél furábbakat is mondott (idézzük a szervezet bejegyzését): "szerintük nincs jogilag kimutatható kapcsolat Halász fideszes képviselő és a Fidesz-MPSZ nevű párt között, mivel alperesi álláspont szerint Halász János nem a Fidesz képviseletében tartott Fidesz-logóval sajtótájékoztatót, aminek anyaga aztán a Fidesz youtube csatornájára került fel."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla