Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vadkamera buktatta le a szarvasgombatolvajokat

2018.02.20. 09:46

A füzesabonyi ügyészség vádat emelt öt emberrel szemben, akik tavaly nyáron illegálisan szarvasgombát gyűjtöttek más erdejében.

A három férfi és két nő, három kutyával együtt Kisújszállás környékére indult szarvasgombát keresni, mivel egyiküknek engedélye volt arra, hogy ezt az igen ritka és értékes gombát gyűjthesse azon a területen. A Kisújszállás külterületén begyűjtött terméssel hazafelé indulva egyikük felvetette, nézzenek szét Besenyőtelek környékén is, mert úgy hallotta, ott is terem szarvasgomba.

A társaság azonban nem tudta, hogy Besenyőteleken a szarvasgombagyűjtésre kizárólagosan jogosult sértett vadkamerákat szereltetett, és azok nem csak rögzítették a vádlottak tevékenységét, hanem értesítették is a tulajdonost. A tulajdonos kihívta a rendőrséget, a kiérkező járőr arra érkezett meg ahogy a vádlottak csavarhúzókkal éppen kiásták a földből a szarvasgombát. Az illegálisan leszedett gombát, a kereséshez használt eszközöket, továbbá a kutyákat a helyszínen lefoglalták.

Az öt elkövető ellen két rendbeli, kisebb értékre elkövetett lopás miatt emeltek vádat. Közülük hárommal szemben jóvátételi munka előírására, eggyel szemben pénzbüntetésre, ötödik társuk esetében pedig pénzbüntetésre és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tettek indítványt. Továbbá a vádlottaknak kéne állniuk a több mint háromszáz ezer forintos bűnügyi költséget is.