Börtönbe mehet a férfi, aki hagyta kihűlni fekvőbeteg feleségét

2018.02.28. 16:43

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoztak G. István 61 éves nyíregyházi lakos ellen. A  férfi nem gondoskodott a magát ellátni képtelen fekvőbeteg feleségéről, aki ennek következtében meghalt 2016. december 20-án.

A férj gondnoksága alatt álló nőről a férfi nem gondoskodott, és a házukat nem fűtötte, így az asszonyt kihűlt, és eszméletlen állapotban vitték kórházba a mentősök, ahol ellátás ellenére életét vesztette.

Az eljárás során bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a rendőrség büntetőeljárást folytatott le. A nyomozás alatt megállapították, hogy az asszony gondnokaként a férj nem biztosította felesége számára az alapvető higiéniát, a fűtött lakást, így a férfi hanyagsága összefügg az asszony halálával. 

A rendőrök G. Istvánt emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki 2017. november 23-án. A férfit most őrizetbe vették és előzetes letartóztatásába helyezték. A rendőrség megküldte az ügyészségnek a nyomozás iratait, így az ügyben hamarosan vádat emelnek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport