Árpád
-2 °C
3 °C

Jobb, ha a gyerekek is hozzászoknak a kórházi várólistákhoz

2018.03.01. 20:40 Módosítva: 2018-03-01 20:43:55

Az RTL Klub Híradója egy felháborodott anyuka Facebook-posztja után járt utána, hogy mekkora a hiány gyermekorvosokból. A poszt szerint egy budapesti gyereknek fél évet kell várakoznia az ortopédia várólistáján, csak augusztus legvégére kapott időpontot, hogy megvizsgálják a befelé dőlő bokáját.

Az RTL Klub Híradója szerint máshol is több hónapos, vagy több hetes a várólista, aminek oka az általános gyerekorvoshiány. A tévé megkereste Póta Györgyöt, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökét is, aki elmondta, hogy régóta tudnak a problémáról. "Évek óta mondjuk, hogy gyermekgyógyászból egyre kevesebb van, így a specialistákból is" – mondta.

Úgyhogy a jelenséghez egyre általánosabb lesz,

folyamatosan csökken a gyermekorvosok száma, minden szakrendelésen nőhetnek a várólisták.

Az RTL Klub próbálta kideríteni az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy hány betöltetlen gyermekorvosi hely van az országban, de a minisztérium nem válaszolt a kérdésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?