Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havazás kezdődött nyugaton

380
2018.03.06. 08:57

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki a fél országra az ónos eső miatt. A Dunántúl nyugati felén havazás kezdődött, ami jól látható az Időképen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint éjfélig több hullámban várható vegyes halmazállapotú (hó, havas eső, eső, ónos eső, fagyott eső) csapadék.

Síkvidéken elsősorban a Dunántúlon helyenként ónos eső és a nyugati megyékben fagyott eső, havazás. Másutt döntően eső valószínű és csak kisebb valószínűséggel alakulhat ki ónos eső az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld térségében kis területen.

Este a nyugati megyékben ismét megnövekszik az ónos eső kialakulásának valószínűsége. A hegyvidékeken hó is előfordulhat.

Az Útinform szerint:

  • A Dunántúlon, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében többfelé havazik, vagy havas eső esik. Az északi országrész kivételével szinte mindenütt esik az eső.
  • A gyorsforgalmi, a fő- és mellékutak burkolata vizes, Vas és Zala megyében latyakos, hókásás.
  • A látási viszonyok nagyrészt jók, a nyugati határ közelében párás a levegő.
  • Szélcsend van, vagy gyenge a szél.
  • A hőmérséklet 1 és +5 fok között változik.