Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Megismétlődhet a 2013. március 15-i hóvihar

2018.03.15. 15:18 Módosítva: 2018.03.15. 19:48

A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik szombaton, visszahozza a telet, a téli csapadékfajták egész tárháza felvonul, vastagabb hótakaró északon és nyugaton alakulhat ki - írja az Időkép.hu. Az Északi-középhegységben és az Alpokalján 20 centinél több hó eshet, az erős szél pedig hordani fogja a havat. Délebbre egyre vegyesebb lesz a halmazállapot, lesz, ahol ónos eső teszi jégpáncéllá az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt javasolja, szombaton délutántól aki teheti, ne induljon útnak.

Sándor, József és Benedek idén nagyon hideget hoznak zsákjukban, a tavaszi idő egyelőre nem tér vissza - fogalmaz az Időkép. 

Pénteken egy elég komoly esővel indít az időjárás, csak úgy bemelegítésként. Szombaton jön az igazi varázs: havazás, hófúvás, ónos és fagyott eső érkezik a Dunától keletre. A nyugati oldalon és az Északi-középhegységben keményít be rendesen, ott havazásra és hófúvásra kell számítani. Az Alföldet fagyott és ónos eső áldja meg aznap. 

355b24e1d9c0121036939f89f4eafe2f-szombati-extrem-vegleges.png

Vasárnap kicsit fellélegezhetünk, gyengül a szél, és megszűnik a havazás. A csúcshőmérséklet az ország nagy részén fagypont alatt marad.

A legfrissebb számítások szerint hétfőn napközben dél felől újabb mediterrán ciklon érkezhet havazással, felerősödő széllel.

A Magyar Közút még hétfőn meghosszabbította a téli üzemeltetési időszakát, így a következő napokban is 700 munkagéppel dolgoznak, írták pénteken reggel.