Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megismétlődhet a 2013. március 15-i hóvihar

2018.03.15. 15:18 Módosítva: 2018-03-15 19:48:03

A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik szombaton, visszahozza a telet, a téli csapadékfajták egész tárháza felvonul, vastagabb hótakaró északon és nyugaton alakulhat ki - írja az Időkép.hu. Az Északi-középhegységben és az Alpokalján 20 centinél több hó eshet, az erős szél pedig hordani fogja a havat. Délebbre egyre vegyesebb lesz a halmazállapot, lesz, ahol ónos eső teszi jégpáncéllá az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt javasolja, szombaton délutántól aki teheti, ne induljon útnak.

Sándor, József és Benedek idén nagyon hideget hoznak zsákjukban, a tavaszi idő egyelőre nem tér vissza - fogalmaz az Időkép. 

Pénteken egy elég komoly esővel indít az időjárás, csak úgy bemelegítésként. Szombaton jön az igazi varázs: havazás, hófúvás, ónos és fagyott eső érkezik a Dunától keletre. A nyugati oldalon és az Északi-középhegységben keményít be rendesen, ott havazásra és hófúvásra kell számítani. Az Alföldet fagyott és ónos eső áldja meg aznap. 

355b24e1d9c0121036939f89f4eafe2f-szombati-extrem-vegleges.png

Vasárnap kicsit fellélegezhetünk, gyengül a szél, és megszűnik a havazás. A csúcshőmérséklet az ország nagy részén fagypont alatt marad.

A legfrissebb számítások szerint hétfőn napközben dél felől újabb mediterrán ciklon érkezhet havazással, felerősödő széllel.

A Magyar Közút még hétfőn meghosszabbította a téli üzemeltetési időszakát, így a következő napokban is 700 munkagéppel dolgoznak, írták pénteken reggel.