Szijjártó Péter: A kormány kérni fogja a Soros-hálózatot leleplező hangfelvételt

2018.03.18. 17:39

A The Jerusalem Post állítólag rendelkezik egy olyan hangfelvétellel, mely bizonyítja, hogy a Soros-hálózat berlini szervezete azért lobbizik, hogy a német kormány magyarországi német cégeken keresztül gyakoroljon nyomást Magyarországra, írja az MTI. Emiatt Szijjártó Péter szerint a magyar kormány hétfőn, a tel-avivi nagykövetségen keresztül hivatalosan kérni fogja a lap főszerkesztőjétől az említett hangfelvételt.

D KOS20180307007
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin elmondta, hogy az izraeli lap hangfelvételen alapuló cikke egyértelműen bizonyítja, a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani azért, hogy az illegális bevándorlók befogadását előmozdíthassa. Szerinte elfogadhatatlan, hogy

soha senki által meg nem választott NGO-k magyar emberek munkahelyeit, magyar emberek kiszámítható megélhetését sodorják veszélybe.

Szijjártó Péter a vasárnapi sajtótájékoztatóján az angol nyelvű izraeli újság pénteki cikkére reagált. A lap egy hangfelvétel alapján arról írt, hogyan lobbizik a magyar törvénykezés ellen egy a Soros-alapítvány támogatásával 2017-ben elindult nemzetközi szervezet (Civil Liberties Union for Europe) magyar vezetője, Dénes Balázs. A hangfelvételen állítólag elhangzik, hogy Németország kormánya a Magyarországon befektető német cégeken keresztül gyakorolhat nyomást Magyarország kormányára.

A miniszter elmondta, hogy jelenleg hatezer német vállalat összesen háromszázezer embernek ad munkát és a Magyarországra irányuló külföldi működő tőke 28-29 százaléka Németországból származik. A cikkben megemlített német vállalatok pedig Szijjártó Péter szerint 35 ezer embernek adnak munkát és olyan további befektetésekről folynak jelenleg is tárgyalások, amelyek további 10 ezres nagyságrendben létesítenének jól fizető munkahelyeket hazánkban.