Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Közleményben reagáltak Soros alapítványai Orbán vádaskodására

2018.03.22. 19:57

Közleményben reagált a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) Orbán Viktornak arra a kijelentésére, ami szerint 2000 zsoldos dolgozik azon, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, ami nem a magyarokat szolgálja. A miniszterelnök szerdán Kisbéren mondta ezt egy fórumon, amire az OSF a következőket reagálta: 

“A Nyílt Társadalom Alapítványok aggodalommal figyelik a magyarországi civil szervezetek elleni egyre intenzívebb támadásokat. Ezek között megtalálhatóak voltak fedett akciók és a korábbiakban még nem tapasztalt alantas trükkök: álcázott interjúk, titkos hangfelvételek és koholt hivatkozások.

A mostani kampány része a magyar kormány által indított, a civil társadalmat lejárató régóta tartó massziv tamadás sorozatnak, és ez két héttel a választások előtt elvonja a figyelmet a hatalmas korrupciós botrányokról.

Mélységes aggodalmunkat fejezzük ki, hogy ezek a támadások eddig nem látott új szintet értek el és mindez az Európai Unió egyik tagállamában megtörténhet. A Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is elkötelezettek, hogy támogassák és megvédjék a független civil társadalmat, ahogy tették ezt az elmúlt 30 évben.”