Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hadházy tettleges becsületsértés és garázdaság miatt tett feljelentést párttársa ellen

2018.04.16. 19:31

Ahogy azt mi is megírtuk, Sallai Róbert Benedek, leköszönő LMP-s országgyűlési képviselő szombaton egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán állítólag megpróbálta megütni az LMP országgyűlési képviselőjét és volt társelnökét, Hadházy Ákost, végül csak felborítani sikerült székestül Hadházyt, majd elviharzott a helyszínről. Később egy Facebook-posztban azt írta SRB, hogy nem ütötte meg, és egyébként is, Hadházy csak eljátszotta a nagy jelenetet.

A Hvg.hu azt írja, Hadházy a HírTv-ben jelentette be, hogy végül megtette hivatalosan is a rendőrségi feljelentést tettleges becsületsértés és garázdaság miatt. Hadházy azt mondta, majd a rendőrségi vizsgálat fogja eldönteni, hogy mi történt pontosan azon a szombati napon.

A cikk szerint Hadházy arról is beszélt, hogy az eset után saját felelősségére távozott a kórházból, és már jól van. Illetve azt is elmondta, azért indult ellene fegyelmi, "mert Sallai benyújtott egy beadványt, amelyben kifogásolta, hogy ő további visszalépéseket ígért a sajtóban" - írja a Hvg.

A párt a történtek után megkezdte a párton belüli fegyelmi eljárást is Sallai R. Benedekkel szemben, sőt, Szél Bernadett, a párt elnöke felszólította Sallait, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról, mert elfogadhatatlan dolgot tett, és a párt tagja sem maradhat.

Erre most vasárnap SRB egy hosszabb Facebook-posztban reagált az egészre, és egyben búcsúzott el a képviselői életétől. A posztban a vidéki élet szépségeit feltáró mondatokon túl vannak erős odaszólások is Szél Bernadettnek és Hadházynak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?