Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A békemenetesek MVM-től kapott félmilliárdját nem titkolhatják tovább

IMGM8257
2018.04.17. 15:14 Módosítva: 2018-04-17 15:15:20

A kormányzat aktuális döntéseinek támogatására összetrombitált békemenetet szervező CÖF illetve a szervezetet működtető alapítvány, a CÖKA, évek óta állami és konkrétan fideszes támogatásokból él, de azután hogy tavaly kiderült, félmilliárd forintot kaptak a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művektől, kitört a botrány. Hónapokig próbálták a legkülönbözőbb kifogásokkal jelentékteleníteni a kérdést, de azután, hogy az Átlátszó.hu kikérte az adatokat, és első fokon, majd a múlt héten a bíróság jogerősen is arra kötelezte a céget, hogy adja ki az adatokat, nem titkolózhatnak tovább.

Az Átlátszó által indított perben ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla "csütörtökön meghozott ítéletében – a Fővárosi Törvényszék tavaly decemberi ítéletét helybenhagyva – kötelezte a Magyar Villamos Művek Zrt-t arra, hogy adjon ki minden olyan dokumentumot, amelyet a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak (CÖKA) megítélt támogatással kapcsolatban kezel, köztük a CÖKA támogatásra irányuló kérelmét, a támogató MVM támogatásra vonatkozó belső előterjesztését, a döntés tárgyában tartott testületi ülés jegyzőkönyvének vonatkozó részét, illetve magát a támogatási döntést és a támogatási szerződést" - írja az Átlátszó.hu.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.