Gyárfás Tamás ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el

2018.04.20. 13:03 Módosítva: 2018.04.20. 15:11

Péntek délelőtt 10 órától tartották Gyárfás Tamás meghallgatását, amin a Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat és nyomkövető viselését rendelt el Gyárfás ellen. Azaz még a csütörtökön a főügyészség által indítványozott házi őrizetet sem tartották szükségesnek, enyhébb kényszerintézkedést kapott.

A Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás Tamás ellen egy hónapra rendelték el a kényszerintézkedést. Az ügyészség és a gyanúsított is fellebbeztek.

"Újabb kis lépést tettünk előre, tegnap még fogdában voltam, most Budapesten szabadon közlekedhetem, de nyomkövetőt kell hordani" – mondta Gyárfás a tárgyalás után a Zoom.hu-nak. "Külföldre nem mehetek, de fellebbezünk a bírósági döntés ellen" – mondta Gyárfás Tamás. Azt is mondta, hogy ő csak áldozata ennek az egésznek, soha még a gondolata sem merült fel benne annak, hogy akárkit megölessen.

A Fenyő ügy több 10 ezer oldalas nyomozati irataiból semmi nem nyilvános, az "összevágott, hevenyészett hangfelvételen kívül semmit nem tudunk, semmilyen bizonyítékot nem tártak elénk" - mondta az ügyvédje, Bánáti János a meghallgatás után. Bánáti szerint csak akkor lenne bűncselekmény, amivel Gyárfást gyanúsítják, ha Portik Tamás az állítólagos felbujtás után rábírta Jozef Rohácot, hogy ölje meg Fenyő Jánost, és erre sincs szerinte semmilyen bizonyíték.

Bánáti úgy fogalmazott: "Gyárfás Tamást a felbujtó felbujtásával gyanúsítják".

Gyárfást a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épülete előtt rengeteg újságíró várta. A Blikk szerint másfél óra után Gyárfásék kijöttek a tárgyalóból. Gyárfás az ügyvédjével egyeztetett, majd rezzenéstelen arccal álldogált és sétálgatott a bíróság folyosóján.

Gyárfás azt mondta, hogy ő nem nyitotta ki a hangfelvételt tartalmazó borítékot, bontatlanul vitte be a rendőrségre.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön az eddigi bizonyítékok alapján azt állapította meg, hogy a Gyárfás terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll.    • Tippek
  • Csok