Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Burány Sándor és Bősz Anett átül a Párbeszéd frakciójába

2018.04.21. 15:47 Módosítva: 2018-04-21 15:54:30

Az MSZP és a Párbeszéd külön frakciót alakít, de frakciószövetségként dolgozik az Országgyűlésben - jelentették be a két párt vezetői szombaton Budapesten, a szocialista párt választmányának szünetében tartott sajtótájékoztatón az MTI híradása szerint.

A Párbeszéd három politikusához (Szabó Tímea, Tordai Bence és Karácsony Gergely pedig a mandátuma átvétele után átadja azt majd másnak) csatlakozik az MSZP-Párbeszéd közös listájáról a parlamentbe jutott Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, valamint a szocialista Burány Sándor, aki továbbra is az MSZP tagja marad.

A Párbeszédnek más lehetősége nem volt a külön frakció megalakítására, ugyanis az Együtt színeiben a parlamentbe jutó Szabó Szabolcs pénteken arra tett utalásokat, hogy ő az LMP frakciójába ülne be. Márpedig a külön frakció több pénzt és nagyobb mozgásteret biztosít a pártoknak, így nem véletlen, hogy a korábban belengetett frakciószövetség végül csak írásos megállapodásban ölt testet.

Karácsony Gergely erről úgy beszélt, szeretnék fenntartani az MSZP és a Párbeszéd együttműködését, két frakcióban, de egy szövetségben. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, a két frakció írásos megállapodást köt a frakciószövetségről, és szoros koordinációt folytat majd.

Hiller István, az MSZP választmányi elnöke úgy értékelt, a testület 1989 óta a legfontosabb ülésén és döntésein van túl, alapvető változásokról döntöttek.