Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levetítették a körúti merénylő robbantás előtti óráit a bíróságon

2018.04.23. 20:17

Hétfőn a vádlott távollétében folytatódott a két rendőr életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantó pere. Az RTL Klub szerint ezen a tárgyaláson először vetítették le a férfi mozgásáról készített térfigyelő kamerás felvételeket.

Robbanás a Teréz körúton
Robbanás a Teréz körúton
Fotó: Olvasónk, László

Ebből lehet megállapítani, hogy mit csinált a robbantás előtt és közvetlenül utána, illetve hogy merre menekült. A videón látszik, hogy a „robbantás előtt bevásárolt, majd 50 percet üldögélt egy padon. A merénylet után egyszerűen elsétált a sebesült rendőrök mellett" - hangzott el a RTL-híradóban. Aztán az első sarkon futásnak eredt. Többször sapkát váltott, és átöltözött.

100 rendőr gyűjtötte be a térfigyelőkamerák felvételeit, tucatnyian térképezték fel, merre járt, és ugyanennyien, hogy merre menekült, hangzott el a híradóban. Egészen a ferencvárosi Tűzoltó utcáig fel tudták térképezni, hogy merre járt.