Stefánia
0 °C
3 °C

Rendőrt hívtak egy felszállni készülő Wizz Air-géphez

IMG 0353
2018.04.24. 14:24

A 24.hu és a Hvg.hu is azt írja, hogy a felszállás előtt, egy lopott mobil miatt kellett visszahívni a futópályáról a Wizz Air Budapestről a spanyolországi Alicantéba közlekedő járatát.

A földi személyzet egyik tagjának telefonja tűnt el, és feltételezték, hogy az utasok közül lopta el valaki, ezért hívták ki a rendőröket. A kiérkező nyomozók felszálltak a repülőtér épületéhez visszahívott gépre, majd közölték: ha a tettes önként jelentkezik és visszaadja a készüléket, továbbengedik a gépet.

Ekkor egy férfi és egy nő hátulról előresétált, majd a rendőrök bemondták, hogy előkerült a telefon. A kötelező azonosítási protokoll miatt rendőri jelenlét mellett ezután elkezdték átnézni a repülőgépen lévő csomagokat is.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy személlyel szemben, aki a nyomozás során szabadlábon védekezik, írta a rendőrség. A telefont a tulajdonosa visszakapta. A repülőgép kifutópályáról történő visszafordítását, valamint a csomagok átvizsgálását a járat földi kiszolgálását végző cég végezte – tette hozzá a rendőrség.

A gép kétórás késéssel indult el végül.

(Borítókép: Nagy Attila Károly / Index)