Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrt hívtak egy felszállni készülő Wizz Air-géphez

IMG 0353
2018.04.24. 14:24

A 24.hu és a Hvg.hu is azt írja, hogy a felszállás előtt, egy lopott mobil miatt kellett visszahívni a futópályáról a Wizz Air Budapestről a spanyolországi Alicantéba közlekedő járatát.

A földi személyzet egyik tagjának telefonja tűnt el, és feltételezték, hogy az utasok közül lopta el valaki, ezért hívták ki a rendőröket. A kiérkező nyomozók felszálltak a repülőtér épületéhez visszahívott gépre, majd közölték: ha a tettes önként jelentkezik és visszaadja a készüléket, továbbengedik a gépet.

Ekkor egy férfi és egy nő hátulról előresétált, majd a rendőrök bemondták, hogy előkerült a telefon. A kötelező azonosítási protokoll miatt rendőri jelenlét mellett ezután elkezdték átnézni a repülőgépen lévő csomagokat is.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy személlyel szemben, aki a nyomozás során szabadlábon védekezik, írta a rendőrség. A telefont a tulajdonosa visszakapta. A repülőgép kifutópályáról történő visszafordítását, valamint a csomagok átvizsgálását a járat földi kiszolgálását végző cég végezte – tette hozzá a rendőrség.

A gép kétórás késéssel indult el végül.

(Borítókép: Nagy Attila Károly / Index)