Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németh Szilárd nagyon némethszilárdosan reagált a keresztény értelmiség kritikájára

2018.04.29. 16:11

Szombaton írtunk róla, hogy a kormány megmaradt értelmiségi holdudvara, egész pontosan a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre előállt egy vitairattal, amelyben élesen kritizálta a NER-t és az Orbán-kormány politikáját. Az Újra nevén nevezzük című kötetben a keresztény értelmiség keményen nekiment 

  • a NER-lovagok közpénzből finanszírozott gazdagodásának
  • a kormánybarát sajtó karaktergyilkos anyagainak
  • a kormányzati propaganda mindent fekete-fehér sztorikra egyszerűsítő tendenciáinak
  • és a hatalmat mértéktelenül centralizáló Orbán Viktornak is. 

A szokatlanul éles belső kritikára a NER képviselői habitusukhoz képest reagáltak, már ha egyáltalán. Balog Zoltán leköszönő miniszter például a vitairat bemutatóján azt mondta, hogy végre ez egy olyan kritika, amit nem „rosszindulatú” vagy „szolgalelkű” emberek jegyeznek.

Németh Szilárd pedig, hát, annyira Németh Szilárd volt, amennyire csak Németh Szilárd lehet. 

A Csepelen a választást ismét elbukó, a parlament működését megélhetési szinten obstruáló fideszes képviselő a vasárnap Facebook oldalán arra, hogy a keresztény értelmiségiek szerint a kormány propagandája túl buta, mindent szélsőségesen leegyszerűsít és karaktergyilkosságokra épít, a következő szöveggel reagált:

Megértem a "rendszerkritikus konzervatív értelmiség" aggodalmait, elfogadom a jobbító szándékot, de ezzel együtt figyelmükbe ajánlom a következőket: Soros György fia már nyíltan támadja azt a magyar miniszterelnököt, aki még le sem tette az esküt.

Majd belinkelt egy kormánymédiás cikket egy képpel, amelyen Alex Soros és barátja látható, akiken már eddig is elég sokat csámcsogott a propagandasajtó. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy Németh Szilárd ezennel köszönte szépen a pártját még támogató értelmiségiek hozzászólásait.