Németh Szilárd nagyon némethszilárdosan reagált a keresztény értelmiség kritikájára

2018.04.29. 16:11

Szombaton írtunk róla, hogy a kormány megmaradt értelmiségi holdudvara, egész pontosan a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre előállt egy vitairattal, amelyben élesen kritizálta a NER-t és az Orbán-kormány politikáját. Az Újra nevén nevezzük című kötetben a keresztény értelmiség keményen nekiment 

  • a NER-lovagok közpénzből finanszírozott gazdagodásának
  • a kormánybarát sajtó karaktergyilkos anyagainak
  • a kormányzati propaganda mindent fekete-fehér sztorikra egyszerűsítő tendenciáinak
  • és a hatalmat mértéktelenül centralizáló Orbán Viktornak is. 

A szokatlanul éles belső kritikára a NER képviselői habitusukhoz képest reagáltak, már ha egyáltalán. Balog Zoltán leköszönő miniszter például a vitairat bemutatóján azt mondta, hogy végre ez egy olyan kritika, amit nem „rosszindulatú” vagy „szolgalelkű” emberek jegyeznek.

Németh Szilárd pedig, hát, annyira Németh Szilárd volt, amennyire csak Németh Szilárd lehet. 

A Csepelen a választást ismét elbukó, a parlament működését megélhetési szinten obstruáló fideszes képviselő a vasárnap Facebook oldalán arra, hogy a keresztény értelmiségiek szerint a kormány propagandája túl buta, mindent szélsőségesen leegyszerűsít és karaktergyilkosságokra épít, a következő szöveggel reagált:

Megértem a "rendszerkritikus konzervatív értelmiség" aggodalmait, elfogadom a jobbító szándékot, de ezzel együtt figyelmükbe ajánlom a következőket: Soros György fia már nyíltan támadja azt a magyar miniszterelnököt, aki még le sem tette az esküt.

Majd belinkelt egy kormánymédiás cikket egy képpel, amelyen Alex Soros és barátja látható, akiken már eddig is elég sokat csámcsogott a propagandasajtó. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy Németh Szilárd ezennel köszönte szépen a pártját még támogató értelmiségiek hozzászólásait.