Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Tamás két nőt is leütött, hogy kirabolja őket

2018.05.05. 23:03

A ferencvárosi rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a férfinak az ügyét, aki két nőt is megütött, majd kirabolt még 2017-ben, írja a rendőrség.

A 33 éves budapesti G. Tamás 2017. május 30-án reggel Budapesten egy Gát utcai lépcsőházba akart bejutni. A dörömbölésre egy idős asszony kinyitotta neki az ajtót. A férfi amint belépett a kapun, leütötte az asszonyt, majd a földön fekvő nőről lerángatta a táskáját és azzal együtt a benne lévő személyes iratokkal, valamint mobiltelefonnal kisétált a házból. Az idős asszony a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

G. Tamás még aznap kora délután Budapesten a XX. kerületi János utca és a Helsinki út kereszteződésében megszólított egy nőt, hogy cigit kérjen, majd többször megütötte, valamint letépte a nyakláncát és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A nő a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrök kamerafelvételek, valamint a kapott személyleírás alapján még az elkövetés napján azonosították a férfit, majd délután a férfi ferencvárosi otthonának padlásán elfogták. A ferencvárosi rendőrök a rablás és súlyos testi sértés miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.