Árpád
-2 °C
3 °C

Hvg: Bódis József lesz az oktatási államtitkár

DSOKI20180321005
2018.05.08. 14:34

A Hvg.hu úgy értesült, hogy egy elismert felsőoktatási szakember, a 64 éves Bódis József lesz az Emmi oktatási államtitkára.

A lap szerint a korábbi évekkel szemben újra egy ember felel majd a köz- és felsőoktatásért is, Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora. Ugyanakkor Bódis kap majd a két területhez egy-egy helyettes államtitkárt is.

Mint mi is megírtuk már korábban, a szakképzés és felnőttképzés az eddigi oktatási államtitkár, Palkovics László vezette új innovációs minisztériumhoz tartozik majd.

Amennyiben a Hvg.hu-nak jók az értesülései, Bódis kinevezése illeszkedne Orbán Viktor negyedik kormányának struktúrájába, hiszen ő is a civil életből érkező, szakértő miniszterek sorába illeszkedik.

(Borítókép:  Bódis József a Pécsi Tudományegyetem rektora beszédet mond az egyetem 3D technológiákat alkalmazó nyomtatási központja átadóünnepségén Pécsen 2018. március 21-én. - f otó: Sóki Tamás / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?