Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Diplomáciai negyedet akarnának Debrecenbe

B  OB20160711232
2018.05.15. 18:38
Miközben a Közel-Kelet egy nagykövetség átköltöztetése miatt forrong, Izrael tiszteletbeli konzulátust nyitott Debrecenben. Az alföldi város további konzulátusokat szeretne, az alpolgármester szerint diplomáciai negyedet is szívesen kialakítanának.

Példaértékűnek nevezte Izrael és Magyarország kapcsolatát a debreceni tiszteletbeli konzuli képviselet megnyitásán Jószéf Amrani, Izrael budapesti nagykövete. 

Komolay Szabolcs, Debrecen fideszes alpolgármestere arról beszélt, hogy több mint 300 izraeli diák tanul a Debreceni Egyetemen, és a múlt évben indított Debrecen-Tel-Aviv menetrend szerinti járattal megháromszorozódott az Izraelből Debrecenbe látogató turisták száma.

A finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben. Számukat a jövőben bővíteni szeretnék, Komolay azt mondta, akár diplomáciai negyedet is kialakítanának Debrecenben.

(Borítókép:  Oláh Tibor / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?