Aliz
6 °C
14 °C

Toroczkai: Könnyen megeshet a Jobbik pártszakadása

2018.05.16. 14:35

Toroczkai László, a szombati tisztújításon a pártelnökségről 50 szavazattal lemaradó jobbikos a Promenádnak adott interjút, amiben azt mondta, előfordulhat, hogy új mozgalmat alakítanak a pártban azok, akik nem értenek egyet a néppárti vonallal. 

Amikor a pártszakadásról kérdezték, ezt válaszolta:

Ugyanakkor azt sem rejtem véka alá, hogy súlyos döntések vannak készülőben. Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk, hiszen a tagság többségének határozott igénye van erre.

Azt mondta, a következő napokban találkozni és egyeztetni fog azokkal a vezetőkkel, középvezetőkkel, akik nyíltan mellette kampányoltak, például Dúró Dórával, és ha bárkit retorzió ér a pártvezetés részéről, akkor együtt fogják vállalni a következményeket.

Toroczkai szerint komoly morális deficit van a Jobbikban,

a tagság végérvényesen elszakadt a Bécsi úti pártszékházban ülőktől, és ez eszkalálódni fog a következő hetekben, hónapokban...

A Jobbik helye elvileg a Fidesz és a balliberális tábor között lenne a politikai palettán, ám egészen más típusú mozgásokat érzékelünk. A Jobbik vezetésének szemében a Fidesz maga a Sátán lett, a Momentummal, az LMP-vel, a Spinoza Házzal és a balliberális körökkel viszont nincs semmiféle problémájuk.

Szerinte egyértelmű az igény egy olyan mozgalomra, ami az eredeti, nemzeti és keresztény eszmei alapokon nyugszik.

Márki-Zay Péterről is beszélt, az a véleménye róla, hogy tevékenysége méltatlan hódmezővásárhelyi választókhoz,

személyét az opportunizmus meg a színtelen, szagtalan semmi lengi körül, és a hatalomvágy mozgatja

- vélekedett az interjúban. 

Azt is megtudhattuk belőle, hogy Toroczkai a szombati tisztújító kongresszus óta nagyon keserű hangulatban van a párt jövője miatt, őszintén aggódik a Jobbikért,

ugyanakkor folyamatosan csöng a telefonom, rengeteg megkeresést kapok, ami hihetetlen energiákat szabadít fel bennem

- mondta.

Sneider Tamásról, az új elnökről azt mondta, Vona Gáborék alázatos elnökjelöltet akartak, csak éppen ő nem a haza és a nemzet irányában az.

Nem voltak egyenlőek a feltételek, abszolút lejtett a pálya, és maga az említett beszéd sem volt fair az elvileg lemondott elnök részéről, aki a jelek szerint képtelen elereszteni a hatalom gyűrűjét. Hányszor kell még bizonyítanom, hogy többször is önként léptem hátra a Jobbik érdekében? 2008-ban a Villányi úti irodában többek jelenlétében én ajánlottam fel, hogy nem leszek parlamenti képviselőjelölt 2010-ben, amikor Vona Gábor és Szabó Gábor pártigazgató a személyem miatt aggódott – pedig 2006-tól kezdve az első vonalban én vittem a bőrömet a vásárra a Gyurcsány-kormány ellen, nem Vona Gábor, többen ismertek abban az időben, mint Vona Gábort.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?